r
Nosalty Logó

Horgászfeleségek kedvence: körözöttes sajttekercs

bokine
Horgászfeleségek kedvence: körözöttes sajttekercs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

361
Kalória
29.9g
Fehérje
4g
Szénhidrát
23.3g
Zsír
72.6g
Víz
80.6g
Koleszterin
895.9mg
Élelmi rost
1.9g
Cukor
  • 23% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 23% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1439 kcal
  • 23% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 23% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1426.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 361 kcal
  • 23% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.8 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5706.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    1643 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    2992 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    290.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1000 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    829 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    1811 micro
  • β-crypt
    469 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 1439 kcal
  • 23% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

  1. A sonkát és a paprikákat nagyon vékony csíkokra vágjuk.
  2. A sajtot felkockázzuk, és a vajjal gőzfürdőbe tesszük. Kb. 5-10 perc alatt teljesen megolvad a sajtunk.
  3. Egy sima felületet bevizezünk (ettől nem csúszkál a fólia), erre teszünk egy réteg átlátszó fóliát.
  4. Ráöntjük a megolvadt sajtot, és gyorsan beborítjuk egy másik réteg fóliával.
  5. A két fólia között lévő sajtunkat téglalap alakúra kinyújtjuk. Nem kell félni, a vaj miatt nem ragad a sajtunk.
  6. Levesszük a felső réteg fóliát.
  7. Megkenjük a teljes felületén körözöttel, rárakjuk a csíkokra vágott sonkát és paprikát, majd szorosan feltekerjük fóliánk segítségével.
  8. Ugyan ebbe a fóliába csomagoljuk, és minimum 2 óráig a hűtőben tároljuk.
  9. Fél centis csíkokra vágva kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p

Mivel a horgászférjek kalóriabombát  kaptak a horgászáshoz, így a fogyis feleségeknek is kedvébe szeretek járni. Persze mindenki eszik mindenből, de ha nem lenne választék, hát! Szeretem ezt a sajttekercset, mert vendégvárónak és előételnek is igen kíváló. Saláta mellé pedig kitűnő vacsora.

További receptek

Fűszeres sajtgolyók

Ezek a sajtgolyók ellenállhatatlanok, ráadásul könnyedén és változatosan elkészíthetőek. Hűtőben jó ideig elállnak, és nagy mennyiségben előre gyárthatók, sőt ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...