13 szilvás pite, amit csak fahéjas szórással fogadunk el

Ha jön a hűvös idő, nincs mit tenni, kénytelenek leszünk minden hétvégén valamilyen pitét sütni. Kiváló választás például a szilvás pite, a maga zamatával és elengedhetetlen fahéjas fűszerezésével. Harapnád?

Ha eddig nem a szilvás pite volt a kedvencünk az omlós tésztájú, őszi gyümölcsös sütemények közül, legyen ez a szezon az, amikor megváltozik a véleményünk. Nagyban segíthet ebben az alábbi toplista is, ami a legfinomabb szilvás piték receptjeit gyűjti egy csokorba.

  1. 1.

    Egyszerű szilvás pite mandulával

  2. 2.

    Egyszerű szilvás - túrós pite

  3. 3.

    Szilvás lepény tejfölös krémmel

  4. 4.

    Szilvalepény

  5. 5.

    Pite vaníliás szilvakompóttal töltve

  6. 6.

    Szilvás lepény OsztriGa konyhájából

  7. 7.

    Falusi szilvás-mákos pite

  8. 8.

    Szilvás lepény Sylvia konyhájából

  9. 9.

    Szilvás pite Vicikó konyhájából

  10. 10.

    Szilvás süti mogyoróval és csokival

  11. 11.

    Szilvás galette

  12. 12.

    Szilvás pite Kati mamától

  13. 13.

    Német szilvás lepény

Még több szilvás pite receptje vár itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...