Szilvás lepény Sylvia konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Macska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
9g tojás12 kcal
-
75 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
8g tej5 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
133g szilva58 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A tetejére
-
55g tejföl109 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
18g tojás23 kcal
Összesen
490
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
50g mangalica zsír451 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
50g tej28 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
800g szilva346 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A tetejére
-
330g tejföl653 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
110g tojás138 kcal
Összesen
2931
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
3.2g tojás4 kcal
-
2.9g mangalica zsír26 kcal
-
3.5g cukor13 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.5g finomliszt42 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
2.9g tej2 kcal
-
1.7g zsemlemorzsa7 kcal
-
46.1g szilva20 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A tetejére
-
19g tejföl38 kcal
-
2.6g finomliszt9 kcal
-
6.3g tojás8 kcal
Összesen
169
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 664.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.4 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 173.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 252 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 223 micro
Összesen
490
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.4 g
Zsír
-
Összesen 134.8 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 782 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3989.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 1051 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 1568 mg
-
Nátrium 1032 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 374.2 g
-
Cukor 151 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1039.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 769 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 559 mg
-
Retinol - A vitamin: 632 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1511 micro
-
β-crypt 280 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1337 micro
Összesen
2931
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
169
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 db tojás
-
6 ek cukor
-
1 csipet só
-
20 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
0.5 dl tej
-
3 ek zsemlemorzsa
-
1 teáskanál fahéj
A tetejére
-
330 g tejföl
-
3 evőkanál finomliszt
-
2 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- A tojást, a zsírt, egy evőkanál cukrot és a csipet sót összekeverjük. Csak annyira, hogy nagyjából elkeveredjenek.
- Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, és összedolgozzuk. Nem kell hosszasan gyúrni a tésztát, csak néhány perc alatt összeállítani.
- A tepsibe belenyomogatjuk a tésztát, majd megszórjuk a zsemlemorzsával.
- A megmosott, kimagozott szilvát sűrűn egymás mellé tesszük a héjával felfele, és megszórjuk bőven fahéjjal (már aki szereti) és a cukorral. (A cukor mennyisége függ a gyümölcs érettségétől is, általában 4-6 evőkanál cukrot szoktam használni.)
A tetejére
- A tejfölt, a tojást és a lisztet egy tálban összekeverjük, majd rákanalazzuk a szilva tetejére.
- Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.
- A szeleteléssel legalább addig kell várni, amíg langyosra nem hűl, mert nehéz kiszedni szépen a szeletkéket. (Ezt nekünk nem mindig sikerül kivárni :-) )
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x22x6
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 230
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 44184
- Feltöltés dátuma: 2013. november 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Macska
42 recept
Nagyon sokszor elkészítettem már ezt az egyszerű lepénykét, sokféle verzióban. Természetesen nyáron friss gyümölcsből készül, de mindig fagyasztok le néhány kiló szilvát, hogy télen se álljon meg a tudomány. A sárgabarackos verzió is versenyben van, hogy melyiket szeretjük jobban, de egyelőre még nem sikerült eldönteni.