r
Nosalty Logó

Pite vaníliás szilvakompóttal töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pite vaníliás szilvakompóttal töltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kompóthoz

Összesen 594 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kompóthoz

Összesen 4744 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kompóthoz

Összesen 230 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 594 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    248.7 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2145.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1020 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    591.4 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1079.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1949 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2176 micro
  • β-crypt
    335 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 4744 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kompóthoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A szilvákat mossuk meg, daraboljuk fel. 75 g cukorral, 1 vaníliás cukorral és a pudingporral főzzük őket kompóttá. Ha készen van, vegyük le a tűzhelyről, és adjuk hozzá a mandulát, illetve a tejfölt.
  2. Hagyjuk hűlni, amíg elkészítjük a pite tésztáját.
  3. Ehhez a lisztből, a vajból, 100 g cukorral, sóval, vaníliával és 1 db tojással egynemű tésztát gyúrunk.
  4. Ha kész, vegyük el a tészta 2/3 -át. 1/3-ot rakjunk félre később a rácsokhoz. A nagyobb mennyiségű tésztadarabot nyomkodjuk bele egy kivajazott, kb. 26 cm -es tortaformába, egyenletesen vékonyan, körbe egészen fel a széléig, majd villával szurkáljuk meg, és szórjunk még rá egy maroknyi mandulát.
  5. Erre már rátehetjük a kissé hűlt kompótot, és dekoráljuk a tésztánkat a félrerakott tésztából készült vékony rácsokkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6944
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept az egyik kedvencem, így gyakran készítem. Igazi friss szilvából, de mirelit, vagy üveges szilva is ugyanúgy használható.

Hozzávalók

A tésztához

A kompóthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...