r
Nosalty Logó

Szilvás süti mogyoróval és csokival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Országh Kitti
Szilvás süti mogyoróval és csokival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4695 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 311 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    285.4 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    976 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2822.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    1464 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.8 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1682 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    571 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1574 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1227 micro
  • β-crypt
    178 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1140 micro
Összesen 4695 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk, kettéválasztjuk, és apró darabokra vágjuk a szilvát, négy szemet félreteszünk díszítéshez.
  2. A lisztet, vajat, sütőport, tojásokat alaposan összedolgozzuk, majd belegyúrjuk a mogyoró kétharmad részét és a felaprított szilvát, valamint az összetört csokoládét. Összegyúrjuk, kissé folyós tésztát kell kapnunk.
  3. 26 cm-es, kivajazott tortaformába öntjük a tésztát, elegyengetjük, hogy mindenhova ugyanannyi jusson, majd a tetejére helyezzük, finoman belenyomkodjuk a maradék, félretett és megfelezett szilvákat. Rászórjuk a maradék mogyorót.
  4. 180 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
  5. Kivéve legalább huszonöt percig pihentetjük, utána szeletenként szilvalekvárral meglocsolva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 360
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15083
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Országh Kitti 34 recept

Nagyon vágytam valamilyen szezonális édességre: azt már többször hangoztattam itt a NoSaltyn, hogy imádom a gyümölcsös pitéket, így a nyár számomra valódi Kánaán. Kelt tészta vagy omlós vajas tészta - szinte mindegy is, a lényeg, hogy sok-sok gyümölcs és kevés cukor csücsüljön rajta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...