Német szilvás lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
224
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1789
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 520.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 84 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 166 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
224
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.1 g
Zsír
-
Összesen 55.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4166.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 1181 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 1640 mg
-
Nátrium 1169 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 293.9 g
-
Cukor 182 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 671.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 609 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 320 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1329 micro
-
β-crypt 239 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 991 micro
Összesen
1789
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, és vékony szeletekre vágjuk.
- A lisztet egy szálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a sót. Mehet mellé a puha vaj, egy tojás és a fél deci tej. Először fakanállal, majd kézzel gyúrjuk össze. Kemény masszát fogunk kapni, de ilyennek kell lennie!
- Egy piteformába tesszük, és kézzel vagy spatulával óvatosan lelapogatjuk. A tetejére rányomkodjuk a szilvákat, körkörös alakban.
- A másik tojást kikeverjük a maradék tejjel, és a szilvák tetejére öntjük. Megszórjuk cukorral és fahéjjal, és 190 fokos sütőbe tesszük.
- Kb. fél órán át sütjük, míg a szilvák szépen összesülnek, és a tészta aranybarna lesz. Ha langyosra hűlt, felszeleteljük, és azonnal fogyasztjuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 27
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 759
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 122267
- Feltöltés dátuma: 2016. október 30.
Ajánló
Langyos tejjel vagy laza tejeskávéval az igazi.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Dacota
536 recept
Klasszikus német nagymami recept az utolsó szem szilvákból.