Falusi szilvás-mákos pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SPAR
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
826
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
3297
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
230
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 47.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2083.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 736 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 719 mg
-
Nátrium 454 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 149.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 336 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 312 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 279 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 276 micro
Összesen
826
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.1 g
Zsír
-
Összesen 191.6 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 867 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8333.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 2943 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 522 mg
-
Foszfor 2877 mg
-
Nátrium 1816 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 336.4 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 599.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1345 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 120 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 500 mg
-
Retinol - A vitamin: 1247 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1114 micro
-
β-crypt 177 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1104 micro
Összesen
3297
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 584.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 206 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 42.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy sütőedényt kibélelünk sütőpapírral. A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, magjukat kiszedjük, majd vékony cikkekre vágjuk.
- A vajat a xilittel habosra keverjük. Amikor a vaj kifehéredett, hozzáadjuk a tojásokat egyesével, és simára keverjük. Hozzáadjuk a citrom finomra reszelt héját és a vaníliarúd kikapart magjait.
- A lisztet a mákkal, a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal elkeverjük egy tálban.
- A tojásos masszához hozzáadjuk a lisztes elegyet kanalanként, és óvatosan összeforgatjuk. Hozzáadjuk a tejet, a joghurtot, és az egészet az előkészített sütőformába öntjük.
- A szilvát a sütemény tetején szépen elrendezzük, majd 20–25 perc alatt vagy tűpróbáig sütjük. Langyosra hűtjük, majd kevés reszelt citromhéjjal díszítjük, és felszeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 223
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 20016
- Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
SPAR
199 recept
Igazi őszi finomság, ami szívet-lelket megmelenget.