Ha főtt burgonyát liszttel összedolgozunk, egy fantasztikus masszát kapunk, ami oly' sokszínűen variálható, mint az őszi lombhullás. Készülhet belőle nudli, gnocchi, de akár dödölle is: variálás esetén egy-két extra hozzávalót bele kell gyúrnunk a masszába. Persze ettől még mindegyik burgonyás labdacs és kukac pofonegyszerűen elkészíthető, álljunk hát neki a gyúrásnak még ma. Édesen vagy sósan, magyarosan és olaszosan is fogyasztható a nudli.
-
1.
Egyszerű krumplis nudli Marika néni konyhájából
-
2.
Sütőtökös gnocchi zsályával
-
3.
Burgonyás sült nudli sült savanyúkáposztával és baconnel
-
4.
Nudli gyümölcsszósszal
-
5.
Angyalbögyölő vagy pöcsmácsik – azaz nudli háromféleképpen
-
6.
Bazsalikomos gnocchi zelleres paradicsomszósszal
-
7.
Mákos nudli
-
8.
Diós nudli lekvárral
-
9.
A mi mákos nudlink
-
10.
Hagyományos zalai dödölle
Még több nudli itt!
Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!