10 nudli, dödölle és gnocchi, ami őszre pont jó lesz

Nagyjából ugyanaz a tészta adja ezeknek a finomságoknak az alapját, mégis megannyi különböző néven nevezzük őket. Nudli, gnocchi, dödölle vagy angyalbögyölő: mindegy, csak készüljön el valamelyik!

Ha főtt burgonyát liszttel összedolgozunk, egy fantasztikus masszát kapunk, ami oly' sokszínűen variálható, mint az őszi lombhullás. Készülhet belőle nudli, gnocchi, de akár dödölle is: variálás esetén egy-két extra hozzávalót bele kell gyúrnunk a masszába. Persze ettől még mindegyik burgonyás labdacs és kukac pofonegyszerűen elkészíthető, álljunk hát neki a gyúrásnak még ma. Édesen vagy sósan, magyarosan és olaszosan is fogyasztható a nudli.

  1. 1.

    Egyszerű krumplis nudli Marika néni konyhájából

  2. 2.

    Sütőtökös gnocchi zsályával

  3. 3.

    Burgonyás sült nudli sült savanyúkáposztával és baconnel

  4. 4.

    Nudli gyümölcsszósszal

  5. 5.

    Angyalbögyölő vagy pöcsmácsik – azaz nudli háromféleképpen

  6. 6.

    Bazsalikomos gnocchi zelleres paradicsomszósszal

  7. 7.

    Mákos nudli

  8. 8.

    Diós nudli lekvárral

  9. 9.

    A mi mákos nudlink

  10. 10.

    Hagyományos zalai dödölle

Még több nudli itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Címlapról ajánljuk

További cikkek