10 nudli, dödölle és gnocchi, ami őszre pont jó lesz

Nagyjából ugyanaz a tészta adja ezeknek a finomságoknak az alapját, mégis megannyi különböző néven nevezzük őket. Nudli, gnocchi, dödölle vagy angyalbögyölő: mindegy, csak készüljön el valamelyik!

Ha főtt burgonyát liszttel összedolgozunk, egy fantasztikus masszát kapunk, ami oly' sokszínűen variálható, mint az őszi lombhullás. Készülhet belőle nudli, gnocchi, de akár dödölle is: variálás esetén egy-két extra hozzávalót bele kell gyúrnunk a masszába. Persze ettől még mindegyik burgonyás labdacs és kukac pofonegyszerűen elkészíthető, álljunk hát neki a gyúrásnak még ma. Édesen vagy sósan, magyarosan és olaszosan is fogyasztható a nudli.

  1. 1.

    Egyszerű krumplis nudli Marika néni konyhájából

  2. 2.

    Sütőtökös gnocchi zsályával

  3. 3.

    Burgonyás sült nudli sült savanyúkáposztával és baconnel

  4. 4.

    Nudli gyümölcsszósszal

  5. 5.

    Angyalbögyölő vagy pöcsmácsik – azaz nudli háromféleképpen

  6. 6.

    Bazsalikomos gnocchi zelleres paradicsomszósszal

  7. 7.

    Mákos nudli

  8. 8.

    Diós nudli lekvárral

  9. 9.

    A mi mákos nudlink

  10. 10.

    Hagyományos zalai dödölle

Még több nudli itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...