r
Nosalty Logó

Bazsalikomos gnocchi zelleres paradicsomszósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Bazsalikomos gnocchi zelleres paradicsomszósszal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Gnocchi

Paradicsomszósz

305
Kalória
8.1g
Fehérje
55.4g
Szénhidrátok
6.1g
Zsír
225.7g
Víz
54.3g
Koleszterin
4.9g
Rost
7.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Gnocchi

Paradicsomszósz

Összesen 305 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Gnocchi

Paradicsomszósz

Összesen 1215 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Gnocchi

Paradicsomszósz

Összesen 91 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    225.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    128 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4121 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 305 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2961.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    1887 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    902.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    513 micro
  • β-karotin
    2739 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    16484 micro
  • Lut-zea
    1624 micro
Összesen 1215 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1242 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 91 kcal

Elkészítés

Gnocchi

  1. A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel, főzzük meg enyhén sós vízben, majd szűrjük le. Ezután krumplinyomón nyomjuk át, és hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen. (villával is összetörhetjük jó pépesre)
  2. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a sót, a tojássárgát és az apróra összevágott bazsalikomot, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (ne gyúrjuk sokáig, mert akkor a tészta egyre lágyabb lesz)
  3. Ezután osszuk el négy részre a tésztát, és sodorjunk mindegyikből kb 2 cm magas rudat, majd vágjuk fel kb. 1,5 cm-es darabokra. Ezután egyesével, egy villa segítségével formázzuk meg, majd hagyjuk 15 percet pihenni, mielőtt kifőznénk.
  4. Egy edénybe tegyünk fel melegedni vizet, majd amikor már forr, óvatosan tegyük bele a gnocchit. Ezután várjuk meg, míg feljön a víz tetejére, majd főzzük még 1-2 percig, és szűrjük le.

Paradicsomszósz

  1. A paradicsomot vágjuk fel kisebb darabokra. A vöröshagymát vágjuk fel apróra.
  2. Hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, sózzuk, szórjuk meg a cukorral, tegyük bele a zellerzöldet, majd főzzük kb. 20 percig.
  3. Amikor a paradicsom puhára főtt, vegyük ki a zellerzöldet, majd turmixoljuk össze. Ezután szűrjük át egy szitán, hogy a magok ne kerüljenek bele, majd öntsük vissza az edénybe.
  4. Tegyük vissza a tűzre, majd adjuk hozzá a ketchupot, ha szükséges, ízesítsünk utána, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön.
  5. Tálaláskor kanalazzuk a tányérba az elkészült paradicsomszószt, majd rakjunk rá ízlés szerint a bazsalikomos gnocchiból. Ezután reszeljünk rá sajtot, majd úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Gnocchi sütőben besütve

A gnocchi mindenhogy isteni, de besütve a kedvencünk. A Candy által biztosított sütőben gyönyörűen ráolvasztottuk a sajtot a gnocchira. Bazsalikommal tálaltuk, és egyből el is fogyott.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!