r
Nosalty Logó

Egyszerű krumplis nudli Marika néni konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Egyszerű krumplis nudli Marika néni konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

A tálaláshoz

519
Kalória
11.9g
Fehérje
92.5g
Szénhidrátok
10.7g
Zsír
87.2g
Víz
7.1g
Koleszterin
5.4g
Rost
10.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A morzsához

A tálaláshoz

Összesen 519 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A morzsához

A tálaláshoz

Összesen 2070 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A morzsához

A tálaláshoz

Összesen 220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 519 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3459.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    1889 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    348.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 2070 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Felteszünk sós vizet forralni a krumplinak. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és megfőzzük a vízben.
  2. Ha elkészült, és langyosra hűlt, akkor krumplinyomón áttörjük. Összekeverjük a liszttel és sózzuk. Bár megadtuk a liszt mennyiségét, Marika néni azt mondja, hogy annyi lisztet tegyünk hozzá, hogy egy jól gyúrható ruganyos tésztát kapjunk, ami nem ragad.
  3. A tésztát ezután lisztezett deszkán kb. egy centi vastagra nyújtjuk. A kör alakúra nyújtott tésztából kb 5 centi széles szalagokat vágunk . A szalagokból pedig egy centi széles kis csíkokat. A kis csíkokat tenyérrel kicsit meghengergetjük, így sodorjuk meg a nudli alakját.
  4. Vizet forralunk - akár ugyanabba a lábasba, amibe a krumplit megfőztük. Ezt a mennyiségű nudlit kb. két részletben főzzük meg. A nudlik vannak készen, ha feljönnek a víz tetejére. Miután kiszedtük őket várjunk, míg a víz újból felforr, s dobjuk bele a többi nudlit.

A morzsához

  1. Amíg fő a nudlink, addig egy lábosba belekanalazzuk az zsírt, rászórjuk a zsemlemorzsát, s folytonos keverés közben addig pirítjuk, amíg elkezd színesedni, barnulni. Ekkor elzárjuk alatta a gázt.
  2. A nudlikat, miután lecsepegtettük beleszórjuk a zsemlemorzsába, összekeverjük, majd tálalhatunk.

A tálaláshoz

  1. Porcukorral, lekvárral, de zsemlemorzsa helyett, akár cukros-mákkal is tálalhatjuk. Bárhogyan finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc

Íme, itt van Marika néni konyhájából, egyenesen Kistarcsáról: igazi házi nudli. Ha eddig sosem készítetted el épp itt az ideje, bármikor isteni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!