Sütőtökös gnocchi zsályával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
100g sütőtök38 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g só0 kcal
A zsályás vajhoz
Összesen
549
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
300g sütőtök113 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
A zsályás vajhoz
Összesen
1645
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 440.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 156.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 651 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 701 micro
-
β-karotin 3677 micro
-
β-crypt 2920 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
549
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.3 g
Zsír
-
Összesen 68.8 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 341 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1322.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 347 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 548 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 226.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 469.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1953 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 142 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 581 micro
-
α-karotin 2102 micro
-
β-karotin 11032 micro
-
β-crypt 8759 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 442 micro
Összesen
1645
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 224 micro
-
β-karotin 1177 micro
-
β-crypt 934 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához valókból összegyúrjuk a gnocchitésztát. (A lisztet fokozatosan adagoljuk, mert a burgonyánk lisztességétől függően lehet, hogy több vagy kevesebb kell belőle.)
- Több részletben kb. 1-1,5 cm átmérőjű hengereket sodrunk lisztezett felületen a gnocchitésztából, amiket kb. 2 cm-es darabokra vágunk.
- Villa hátulján, enyhén rányomva, áthengergetjük mindegyik gnocchit és bős sós vízben kifőzzük.
- Serpenyőben vajat hevítünk, beledobjuk a zsályaleveleket, ropogósra sütjük és kiszedjük. Ezzel kész is zsályachips.
- A kifőtt gnocchikat átforgatjuk a zsályás vajon, tányérokra szedjük, megszórjuk zsályachips-szel, meghintjük frissen tört fekete borssal és azonnal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 819
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 50725
- Feltöltés dátuma: 2010. október 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Engem is beszippantott a sütőtökszezon. Imádom! Jobb helye nem is lehetne a maradék sült töknek...