r
Nosalty Logó

Burgonyás sült nudli sült savanyúkáposztával és baconnel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
sodrofa
Burgonyás sült nudli sült savanyúkáposztával és baconnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Sült káposztás nudli

Összesen 387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Sült káposztás nudli

Összesen 1543 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Sült káposztás nudli

Összesen 110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1938.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    1569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7755.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    6276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    866.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1734 micro
Összesen 1543 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Sült káposztás nudli

Elkészítés

Sült káposztás nudli

  1. Lazán gyúrjuk össze az áttört kihűlt burgonyát, a sót, búzadarát, tojásokat és a lisztet. Osszuk el 6 részre és formázzunk kb. 15 cm hosszú és 3 cm széles rudakat.
  2. Vágjunk le átlósan kb. 5cm hosszú csíkokat, majd óvatosan sodorjuk nudlivá őket. A két végét enyhén vékonyítsuk el, így megkapjuk a képen látható formát.
  3. Amint megformáztuk a nudlikat, érdemes előfőzni őket. Csak forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet és főzzük a nudlikat másfél percig, majd hűtsük le jeges vízben.
  4. Amint kihűltek, kiadagolhatjuk, majd lefagyaszthatjuk és bármikor használhatjuk.
  5. Mossuk át a káposztát néhányszor hideg vízzel, hogy veszítsen a savanyúságából. Nyomkodjuk ki a fölösleges vizet a káposztából. Serpenyőben alacsony hőfokon pirítsuk ropogósra a bacon-t. Dobjuk rá a savanyúkáposztát és pirítsuk lassan enyhén aranyszínűre. Pirításkor fantasztikus ízek szabadulnak fel a káposztából.
  6. Ízesítsük sóval borssal és őrölt köménnyel. A burgonyanudlihoz egy teflonserpenyőben hevítsünk kb. egy evőkanál kacsazsírt. Tegyünk kb. 5-6 nudlit a serpenyőbe és alacsony hőfokon kezdjük el pirítani.
  7. Amint a nudlik szép pirult színt kaptak, fordítsuk meg őket. Ha szükséges, öntsünk még egy kevés zsírt a serpenyőbe és pirítsuk meg a nudlik másik felét is. Mivel előfőztük a nudlikat, úgy 3-4 perc alatt elkészülnek. Tegyük egy tányérra, csak töröljük ki a serpenyőt és jöhet is a második adag.
  8. Forgassuk össze a nudlikat a pirított savanyúkáposztás, bacon-ös raguval. Tálaljuk egy nagy kanál tejföllel és friss fűszernövényekkel.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3379
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyás sült nudli sült savanyúkáposztával és baconnel
sodrofa 33 recept

Azért érdemes előfőzni, mert: 1. könnyebb lefagyasztani– ha nekifogunk a nudlikészítésnek, általában elég sokat csinálunk, így néhány adagot le is lehet fagyasztani. Az előfőzött nudli jobban tartja a formáját, és nem fog eldeformálódni. 2. egyszerűbb pirítani– szeretem lepirítani a nudlikat bármihez is használom. Az előfőzött fagyasztott nudlit gyönyörűen le lehet pirítani egy kis vajat használva pár perc alatt. 3. fagyaszthatjuk adagolva- ha megkívánunk egy kis nudlit, csak előkapunk a fagyóból pár adagot és mehet is a pirítás, aztán úgy kombináljuk, ahogy csak akarjuk.

Hozzávalók

Sült káposztás nudli

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...