10 mesteri házi tészta, ami simán lekörözi a bolti pennét

Persze az ember nem fog minden nap nekiállni a házi tészta készítésének, de azért néhanapján meglephetjük magunkat, vendégeinket, családunkat egy ínyenc szélesmetélttel, raviolival vagy egyszerű nudlival.

A házi tészta ugyan több időt és energiát igényel tőlünk, mint amennyit egy csomag bolti spagetti kibontása és megfőzése kér, ez azonban nem kell, hogy teljes mértékben eltántorítson minket a projekttől. Szánjuk rá az időt, ne riadjunk vissza az ízes raviolik töltésétől, ruganyos szélesmetéltek szelésétől és gnocchik formázásától: a házi tészta mindig meghálálja a belefektetett erőt.

  1. 1.

    Gombás ravioli

  2. 2.

    Horvát túrós tészta (Zagorski strukli)

  3. 3.

    Nudli gyümölcsszósszal

  4. 4.

    Kakaós tészta rozmaringos laskagombával (Tagliatelle al cioccolato)

  5. 5.

    Angyalbögyölő vagy pöcsmácsik – azaz nudli háromféleképpen

  6. 6.

    Tordelli Lucchesi - kétszer húsos töltött tészta

  7. 7.

    Céklás caramelle – cukorkaformájú olasz töltött tészta

  8. 8.

    Ricottagnocchi spárgával és spenóttal

  9. 9.

    Kecskesajtos-medvehagymás ravioli

  10. 10.

    Spárgás-ricottás ravioli

Még több házi tészta itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...