r
Nosalty Logó

Céklás caramelle – cukorkaformájú olasz töltött tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Céklás caramelle – cukorkaformájú olasz töltött tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 747 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 2992 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 287 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1044.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 747 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    207.2 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    880 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4179.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    895 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1681 mg
  • Nátrium
    1118 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1421 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1363 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    727 micro
Összesen 2992 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagyobb fej céklát csomagoljunk sütőpapírba vagy alufóliába úgy, hogy előtte locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. (Ez megy a tésztába.) Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mellé vékonyan szeleteljük fel egy másik hámozott céklát, ezt is sózzuk, borsozzuk. (Ezzel díszítünk.) Tegyük sütőbe a céklákat úgy egy órára, közben figyeljünk, mert a karikázott változat gyorsabban kész lesz! Ha elkészültek, a szeleteket tegyük papírtörlőre száradni, az egész céklát hámozzuk meg, és négybe vágva hagyjuk hűlni.
  2. Tegyük turmixgépbe, én egy nagyobb késes aprítót használtam, és pürézzük teljesen finomra.
  3. Tegyük a céklapüré mellé a tojást, az olívaolajat, sózzuk meg, és mehet tovább a pürézés.
  4. Kanalazzuk a munkafelület közepére a lisztet, csináljunk benne egy mélyedést, ide öntsük a pürét, majd kezdjük el őket összedolgozni, először villával, majd kézzel. Gyúrjuk úgy 10 percig a tésztát, hogy jól beledolgozzuk a cékla színét. Próbáljunk meg olyan kevés plusz lisztet használni hozzá, amennyire csak tudunk.
  5. Ha kész, egy fólába csomagolva tegyük a tésztagömböcöt a hűtőbe úgy fél órára pihenni. Aztán vegyük ki és daraboljuk négy egyenlő részre. Egyszerre egy gombóccal dolgozzunk, a többit gondosan fedjük le, ne száradjon ki.
  6. Közben pirítsuk meg az összes diót, az egyik felét tegyük félre a díszítéshez a másik felét pedig jól összetörve (összedarálva) keverjük hozzá a kecskesajthoz. Sózzuk, ha kell, szórjuk meg színes borssal. Ez lesz a töltelék, úgyhogy tegyük hűtőbe pihenni felhasználásig.
  7. Lapogassuk el a gombócot téglalap formába úgy, hogy be tudjuk engedni a tésztanyújtógépbe. Egyenként haladva a fokozatokon 1-6-ig, szép lassan, minden állásban kétszer átfuttatva, és közben halványan lisztezve, nyújtsuk ki a tésztalapokat.
  8. A kinyújtott tésztalapokat egyenként hosszanti irányban tekerjük fel úgy, hogy szemmel kimérjük az első “cukorka” szélességét (csak mintha egy szaloncukor papírt üresen kihajtanánk), a közepébe nyomunk egy adag (kb. egy kávéskanálnyi) tölteléket, amit kézzel téglahasábba formázunk, és hajtsuk tovább a tésztát, ahogy befedi a tészta a tölteléket, és már összeragasztható úgy, minthogyha egy szaloncukrot papírba tekernénk, ott vizezzük be egy ecsettel a tésztát, és vágjuk el keresztben.
  9. Az így készített töltött tésztahengereket nyomjuk le felülről a két végükön, a töltelék két oldalán, majd oldalról csippentsük be, mintha tényleg egy papírcsomagolást formáznánk. A tésztacsomagolás végeit egy villa fogainak rányomásával mintázzuk meg.
  10. A kész tésztacukrokat hagyhatjuk egy éjjelen át száradni (ilyenkor jobban megmarad a színük), vagy azonnal forrásban lévő sós vízben főzzük ki, szűrjük le, és egy nagy serpenyőben olvasztott vajon forgassuk meg. A főzés kb. 10 percet vesz igénybe, de érdemes egy kóstolási próbát tenni, nehogy nyersen kerüljön felszolgálásra.

A töltelékhez

  1. Helyezzük a töltött tésztákat egy tányérra, szórjuk meg pirított dióval, aprított mentával, díszítsük házi célkachipsszel, parmezánforgáccsal, és locsoljuk meg egy csepp vajjal. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1202
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 22.

Ajánló

Ha szívesen elakasztanád a vendégeid, vagy a családod lélegzetét, akkor ez a te recepted: gyönyörű és nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mit ki nem találnak ezek az olaszok? Cukorka formájú tésztacsoda! Nekem nagyon megtetszett. Tulajdonképpen ugyanazt a funkciót tölti be, mint a ravioli vagy a tortellini, a két nálunk sokkal ismertebb töltött tészta. Lehet rá azt mondani, hogy ez már giccs, de kit érdekel, ha olyan finom! Céklával színezve pedig igazi kuriózum a pufi, töltött tészták között.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...