r
Nosalty Logó

Kakaós tészta rozmaringos laskagombával (Tagliatelle al cioccolato)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Kakaós tészta rozmaringos laskagombával (Tagliatelle al cioccolato)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A gombás szószhoz

Összesen 523 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A gombás szószhoz

Összesen 1570 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A gombás szószhoz

Összesen 185 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 523 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1998.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    467 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 1570 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gombás szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Öntsük egy gyúródeszkára (vagy a konyhapultra) a lisztet és a kakaót egy kis halomba. A kezünkkel formázzunk egy mélyedést a halom közepébe. Üssük bele a tojásokat, és öntsük hozzá az olívaolajat is.
  2. Egy villával kezdjük el óvatosan felverni a tojásokat, majd fokozatosan keverjük el a liszttel, hogy csomómentes legyen. Ügyeljünk rá, nehogy szétfolyjon a tojás a pulton.
  3. Amikor már egy lágyabb állagú tésztát kapunk, folytassuk tovább a tészta kialakítását a kezünkkel. Gyúrjuk addig, amíg fel nem veszi az összes lisztet. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá egy kevés vizet (egyszerre csak egy evőkanálnyit), és így dolgozzuk egységesre.
  4. Miután a tészta teljesen összeállt, gyúrjuk 10 percig, amíg fényes és ruganyos nem lesz. Tegyük félre pihenni 30 percig, és fedjük le egy kis tállal, nehogy kiszáradjon. Közben készítsük el a szószt.

A gombás szószhoz

  1. A laskagombákat tisztítsuk meg, és vágjuk le a „füleket” a tönkről. A kisebbeket hagyjuk egészben, a nagyobbakat pedig vágjuk hasonló méretűre.
  2. Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, majd adjuk hozzá a gombát. Közepes lángon pirítsuk, amíg színt nem kap. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és öntsük nyakon a fehérborral. Hagyjuk kissé elpárologni az alkoholt, ekkor adjuk hozzá a tejszínt.
  3. Alacsony lángon főzzük pár percig, amíg be nem sűrűsödik a szósz, és a legvégén adjuk hozzá az apróra vágott rozmaringot. Az összeállításig tegyük félre.
  4. Tegyünk fel forrni egy nagy lábas, alaposan megsózott vizet a tésztának. Lisztezett felületen nyújtsuk ki egészen vékonyra a gombócunkat. Minden részén legyen teljesen egyforma vastagságú, ezt ellenőrizzük a kezünkkel.
  5. A tésztalapot lisztezzük be alaposan, és csavarjuk fel, hogy nagyjából tenyérnyi szélességű legyen. Ebből vágjunk ujjnyi vastag csíkokat. Az így kapott tésztát bontsuk szét, és tegyük az ekkor már lobogó vízbe.
  6. Főzzük a tésztát 2 percig, majd szűrjük le. A főzővízből tegyünk félre egy bögrényivel. Adjuk a tésztát a szószhoz (ha közben kihűlt volna, melegítsük meg), és keverjük el. Amennyiben szükséges, lazíthatjuk a szószt egy kevés főzővízzel, hogy könnyebben bevonja a szálakat. Tálaljuk frissen, egy kis friss rozmaringgal megszórva.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1208
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós tészta rozmaringos laskagombával (Tagliatelle al cioccolato)
Lakos Benedek 373 recept

Lássuk be, az összes gyerek álma az, hogy kakaóport szórjon mindenre. A normálistól az abszurdig elindulva tényleg mindenre: tejbegrízre, palacsintára, vajas kenyérre, tésztára. De mi történik a tésztával, ha a szóban forgó gyerek már felnőtt, és nagyon szereti a furcsa ízkombinációkat? Nos, ez.

Hozzávalók

A tésztához

A gombás szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...