13 laktató burgonyás étel, amit érdemes nagy kondérral főzni

A magyar gasztronómia lapjain igen sok burgonyás étel található: fogyasztjuk a gumót minden formájában, ahogy csak érjük, és milyen jól tesszük! Hiszen laktató, tartalmas, nem mellesleg olcsó is. Jöhet pár ütős recept?

Minden burgonyás étel elfogyasztása valahogy boldogabbá teszi az embert: lehet ez azért, mert a zöldség olyan otthonos, jóllakott érzést kelt bennünk, persze az is lehet, hogy a bevitt szénhidrátok váltanak ki valamilyen reakciót a szervezetben. Igazából mindegy is, hogy a romantikus vagy a tudományos magyarázatot választjuk, a lényeg, hogy kerüljön legalább egy burgonyás étel az asztalra az alábbiak közül – jön a hideg idő, készüljünk fel rá!

  1. 1.

    Az eredeti (és nagyon szaftos) pásztortarhonya

  2. 2.

    Hagyományos rácponty

  3. 3.

    Calabriai paprikás krumpli

  4. 4.

    Burgonyaleves 9. - tejfölösen, gyufatésztával

  5. 5.

    Főtt marhahús meggymártással és petrezselymes burgonyával

  6. 6.

    Paprikás burgonyaleves

  7. 7.

    Burgonyapizza

  8. 8.

    Tökéletes paprikás krumpli

  9. 9.

    Gulyásleves 5. -sertéshúsból

  10. 10.

    Tarhonyaleves kolbásszal

  11. 11.

    Magyaros burgonyagombóc-leves

  12. 12.

    A Brassói

  13. 13.

    Becsinált leves, (majdnem) ahogy nagymamám készíti

Még több burgonyás étel receptje vár itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...