r
Nosalty Logó

Burgonyapizza

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
István mester
Burgonyapizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 825 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1651 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2927.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    2404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    950 micro
Összesen 825 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    103.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5854.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    4808 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    690.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    649 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1900 micro
Összesen 1651 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 127 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, mintha szalmakrumplit készítenénk. A hagymát és a paprikát apróra vágjuk. Szintúgy a kolbászt, a gépsonkát és a petrezselymet.
  2. A tojásokat felütjük, és enyhén sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a petrezselyemmel.
  3. Használjunk kb. 20-22 cm átmérőjű teflon serpenyőt, mert különben könnyen odaéghet az étel. A két adagot külön-külön kell elkészíteni!
  4. Ebben a serpenyőben vékonyan (1-1,5 cm) szétterítjük a hagymával, paprikával és 1 evőkanál olajjal összekevert krumplit, és kb. 4-5 percig 1 evőkanál olajon sütjük. Fontos, hogy 2-3 alakalommal megfordítsuk. (Én egy tányért borítottam föléje, átfordítottam, és a tányérról csúsztattam vissza a serpenyőbe.)
  5. 5 perc után rátesszük a feltétet, és 3-4 percig így sütjük. Úgy is látjuk, hogy mennyire pirul meg. Itt is érdemes forgatni. Az sem baj, ha kicsit összeesik, és így a feltét belekeveredik a krumpliba!
  6. Ráöntjük a tojást, kicsit sütjük, majd megfordítjuk, mert különben a tojás nem sül át rendesen! 1-2 perc után készen is van, most már arra a tányérra fordítjuk át, amelyen tálalni fogjuk.
  7. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 462
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 53237
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
István mester 49 recept

Főzőújság receptje. Megjegyzem, nekem egy kicsit másképpen sikerült, de szerintem finomabb is lett! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...