A bárányhúsos receptek egy időben ugyanolyan elengedhetetlen részét képezték a húsvéti menünek, mint a sonka, kalács és tojás – az utóbbi időben azonban mintha megkopott volna e különleges fogások hírneve. Pedig nincs is jobb egy szaftos, tunkolnivaló pörköltnél, zöldfűszeres báránysültnél vagy ropogós bordánál: fűtsük fel újra a húsvéti hagyományt az alábbi bárányhúsos receptekkel.
-
1.
Húsvéti olasz bárányragu paradicsomos nokedlivel
-
2.
Ünnepi báránysült
-
3.
Az eredeti palócleves receptje
-
4.
Egyszerű báránytagine
-
5.
Szaftos birkapörkölt
-
6.
Lassan sült bárány
-
7.
Marokkói birkapörkölt
-
8.
Báránypite
-
9.
Francia bárányragu párolt zöldségekkel
-
10.
Sült bárányborda, mentás-korianderes szósszal
-
11.
Báránysült citrusos szójaszósszal (ponzu), szezámos uborkasaláta retekkel
Még több húsvéti főétel itt!
Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!