15 tartalmas tokányrecept az ebédlőasztalra

Se nem pörkölt, se nem ragu, viszont az egyik legősibb magyar húsétel, aminek az alapja a hús vágási technikáján nyugszik.

A tokány elsősorban a hús vágási technikájától lesz az, ami: a rostszálakkal merőleges szeletelés módszerét hívjuk tokányra vágásnak. Az így kapott 4-6 centis csíkokat pedig a pörkölttel ellentétben általában nem pirítják, hanem párolják. Eredetileg csak borssal és majoránnával fűszerezték pirospaprika helyett, persze ez mára sokat változott, ezért rengeteg fajta és ízesítés létezik.

  1. 1.

    Zürichi marhatokány

  2. 2.

    Lecsós csirketokány juhtúrós puliszkával

  3. 3.

    Gyömbéres pulykatokány mustármártással

  4. 4.

    Toledói tokány

  5. 5.

    Gombás sertéstokány rozé borban párolva

  6. 6.

    Betyár tokány

  7. 7.

    Borsos tokány 2.

  8. 8.

    Borsós tokány

  9. 9.

    Tejszínes-csirkés tokány

  10. 10.

    Temesvári sertéstokány

  11. 11.

    Hétvezér tokány

  12. 12.

    Csikós tokány hagymás nokedlivel JUDYTH konyhájából

  13. 13.

    Babos sertéstokány

  14. 14.

    Vadásztokány

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...