r
Nosalty Logó

Vadásztokány

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Vadásztokány
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1111 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4440 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2159.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 1111 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    265.2 g

Zsír

  • Összesen
    234.7 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8639.4 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    425 mg
  • Kálcium
    1202 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    3286 mg
  • Nátrium
    3203 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1714.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    38 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    712 micro
  • Kolin:
    1113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    713 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    871 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1184 micro
Összesen 4440 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    99 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst vékony, hosszúkás darabokra vágjuk és zsíron, nagy lángon hirtelen pirosra sütjük.
  2. A megtisztított hagymákat apróra vágjuk, a húshoz adjuk, és tovább pirítjuk (1-2 perc). Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával, kakukkfűvel, majd ráöntjük a bort, és fedő alatt pároljuk (ha szükséges, vizet öntünk alá).
  3. Amíg fő a húsunk, az apró kockára vágott szalonnából kisütjük a zsírt, töpörtyűjét kiszedjük, félretesszük.
  4. A gombát megtisztítjuk, leöblítjük, apróra vágjuk, a szalonna zsírjában megpirítjuk, és a húshoz keverjük. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikákat és paradicsomot, és készre főzzük.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra.
  6. A kisütött palacsintákat metéltre vágjuk, és egy hőálló edénybe tesszük.
  7. A tejfölt elkeverjük a tojással, hozzáadjuk a félretett töpörtyűt, és a metélt palacsintára öntjük, összekeverjük. Megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőben jól átmelegítjük, hogy a sajt ráolvadjon.
  8. A tokánnyal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 292
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 45650
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 15.

Ajánló

Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Ismét egy tokány, a körettel kell kicsit vacakolni, de így együtt nagyon ízletes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...