Lecsós csirketokány juhtúrós puliszkával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A csirkéhez
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
75g paprika12 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
A puliszkához
-
75g kukoricadara272 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
38g juhtúró106 kcal
Összesen
961
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A csirkéhez
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
300g paprika49 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
A puliszkához
-
300g kukoricadara1086 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
150g juhtúró425 kcal
Összesen
3843
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A csirkéhez
-
18.1g csirkemellfilé22 kcal
-
20 kcal
-
9g paprika1 kcal
-
9g paradicsom2 kcal
-
6g tejföl12 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
A puliszkához
-
9g kukoricadara33 kcal
-
30.1g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g tejföl12 kcal
-
4.5g juhtúró13 kcal
Összesen
117
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 51.9 g
Zsír
-
Összesen 52.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1158.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 639 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 610 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 136 micro
-
β-karotin 563 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 1324 micro
Összesen
961
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 207.5 g
Zsír
-
Összesen 209.2 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 764 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4633.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 200 mg
-
Kálcium 576 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 675 mg
-
Foszfor 2557 mg
-
Nátrium 593 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 288.2 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 2440 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 756 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 254 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 677 mg
-
Retinol - A vitamin: 541 micro
-
α-karotin 544 micro
-
β-karotin 2251 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 5295 micro
Összesen
3843
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 233 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
-
60 dkg csirkemellfilé
-
10 dkg füstölt szalonna
-
3 közepes db paprika
-
3 közepes db paradicsom
-
2 dl tejföl
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
A puliszkához
-
300 g kukoricadara
-
1 l víz
-
só ízlés szerint
-
2 dl tejföl
Elkészítés
A csirkéhez
- A szalonnát vágjuk apró darabokra, és egy nagyobb edényben süssük zsírjára. A húst a tokányhoz nem kockára, hanem kisujjnyi vastagságú, hosszú csíkokra vágjuk fel. A megtisztított, felcsíkozott csirkemellett a fehérre sütjük a szalonna zsírján. Többször forgassuk, kavarjuk meg a húst.
- Mikor már a húscsíkok kifehéredtek, szórjuk rájuk az apróra vágott vöröshagymát, és süssük együtt, amíg az üveges nem lesz. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott paradicsomot és paprikát. Lefedve puhára pároljuk.
- Felteszünk egy liter vizet főni. Mikor felforrt, sózzuk, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a kimért kukoricadarát. Egy pár pillanatig kavargatjuk, megvárjuk, hogy megdagadjon, besűrűsödjön. A gázt elzárjuk a dara alatt, és fedővel letakarjuk, akár még egy konyharuhát is tehetünk rá, hogy ne szökjön ki a gőz, és megvárjuk, hogy kellően megpuhuljon, megduzzadjon.
- Egy tűzálló tálat kivajazunk, és a puliszkát a tálba simítjuk. Ha nem lett elég sós, még sózzuk, borsozzuk. Rámorzsoljuk a túrót, rákenjük a tejfölt.
- A lecsós csirketokányt rászedjük a puliszkára. Szépen elsimítjuk, majd teljföllel megkenjük az ételt. Előmelegített sütőben sütjük, hogy az ízek igazán összeérjenek.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 227
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 16764
- Feltöltés dátuma: 2011. november 25.
Ajánló
Adjunk hozzá valamilyen finom savanyúságot, ecetes almapaprikát például.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A hétvége az új receptek kipróbálásáról szól. Most a tokány volt terítéken. Abban minden leírás megegyezik, hogy ebbe az erdélyi ételbe annak idején nem tettek pirospaprikát. Más fűszerektől lesz isteni a tokány; ezek pedig a bors és a majoranna. Csak egy kicsit hasonlít a pörköltre, és a tejföl igencsak megváltoztatja az összhatást. A paprika és paradicsom pedig nagyon pikánssá teszik. Úgy gondolom, egyszer mindenkinek kötelező puliszkával is kipróbálnia.