r
Nosalty Logó

Lecsós csirketokány juhtúrós puliszkával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lecsós csirketokány juhtúrós puliszkával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A puliszkához

Összesen 961 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A puliszkához

Összesen 3843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A puliszkához

Összesen 117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1158.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    610 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    563 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 961 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    207.5 g

Zsír

  • Összesen
    209.2 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    764 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4633.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    675 mg
  • Foszfor
    2557 mg
  • Nátrium
    593 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2440 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    756 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    254 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    544 micro
  • β-karotin
    2251 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    5295 micro
Összesen 3843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    233 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A puliszkához

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A szalonnát vágjuk apró darabokra, és egy nagyobb edényben süssük zsírjára. A húst a tokányhoz nem kockára, hanem kisujjnyi vastagságú, hosszú csíkokra vágjuk fel. A megtisztított, felcsíkozott csirkemellett a fehérre sütjük a szalonna zsírján. Többször forgassuk, kavarjuk meg a húst.
  2. Mikor már a húscsíkok kifehéredtek, szórjuk rájuk az apróra vágott vöröshagymát, és süssük együtt, amíg az üveges nem lesz. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott paradicsomot és paprikát. Lefedve puhára pároljuk.
  3. Felteszünk egy liter vizet főni. Mikor felforrt, sózzuk, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a kimért kukoricadarát. Egy pár pillanatig kavargatjuk, megvárjuk, hogy megdagadjon, besűrűsödjön. A gázt elzárjuk a dara alatt, és fedővel letakarjuk, akár még egy konyharuhát is tehetünk rá, hogy ne szökjön ki a gőz, és megvárjuk, hogy kellően megpuhuljon, megduzzadjon.
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és a puliszkát a tálba simítjuk. Ha nem lett elég sós, még sózzuk, borsozzuk. Rámorzsoljuk a túrót, rákenjük a tejfölt.
  5. A lecsós csirketokányt rászedjük a puliszkára. Szépen elsimítjuk, majd teljföllel megkenjük az ételt. Előmelegített sütőben sütjük, hogy az ízek igazán összeérjenek.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16775
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 25.

Ajánló

Adjunk hozzá valamilyen finom savanyúságot, ecetes almapaprikát például.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hétvége az új receptek kipróbálásáról szól. Most a tokány volt terítéken. Abban minden leírás megegyezik, hogy ebbe az erdélyi ételbe annak idején nem tettek pirospaprikát. Más fűszerektől lesz isteni a tokány; ezek pedig a bors és a majoranna. Csak egy kicsit hasonlít a pörköltre, és a tejföl igencsak megváltoztatja az összhatást. A paprika és paradicsom pedig nagyon pikánssá teszik. Úgy gondolom, egyszer mindenkinek kötelező puliszkával is kipróbálnia.

Hozzávalók

A csirkéhez

A puliszkához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...