r
Nosalty Logó

Gyömbéres pulykatokány mustármártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Gyömbéres pulykatokány mustármártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A raguhoz

A mustármártáshoz

508
Kalória
34.8g
Fehérje
24.1g
Szénhidrátok
29.3g
Zsír
206.1g
Víz
118.9g
Koleszterin
2.4g
Rost
6.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A mustármártáshoz

Összesen 508 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A mustármártáshoz

Összesen 2036 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A mustármártáshoz

Összesen 122 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    206.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 508 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.2 g

Zsír

  • Összesen
    117.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3863.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1377 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    824.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 2036 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

A raguhoz

  1. A pulykát tokányokra vágjuk, a hagymát negyed szeletekre, a fokhagymát és a petrezselymetapróra, a gombát szeletekre vagy negyedekre.
  2. A zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, fokhagymát,majd hozzátesszük a gombát, és addig sütjük-pároljuk, míg a leve el nem fő, és kezd megpirulni a gomba.
  3. A húsdarabokat lisztbe forgatjuk, majd mehet a gomba mellé. Sózzuk, borsozzuk, gyömbért reszelünk rá, készre sütjük. A vége előtt hozzáadjuk a petrezselymet.
  4. Elkészítjük a mustmármártást: a zsiradékkal és liszttel rántást készítünk, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a mustárt. Felforralt húslével és tejjel felengedjük, mártás sűrűségűre főzzük, majd sóval, borssal, szerecsendióval és kurkumával ízesítjük.
  5. Sült krumplival vagy rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 45 perc

Egy sátoraljaújhelyi étteremben ettünk hasonlót, az az étel ihletett meg és elég hasonlóra sikeredett. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!