Gyömbéres pulykatokány mustármártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
A raguhoz
-
125g pulykamell196 kcal
-
75g csiperkegomba16 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
35 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A mustármártáshoz
-
10g mustár6 kcal
-
75g tej42 kcal
-
50g alaplé4 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
18g vaj125 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
Összesen
508
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
A raguhoz
-
500g pulykamell785 kcal
-
300g csiperkegomba64 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
A mustármártáshoz
-
40g mustár24 kcal
-
300g tej168 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
Összesen
2036
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
A raguhoz
-
29.6g pulykamell47 kcal
-
17.8g csiperkegomba4 kcal
-
10.1g vöröshagyma4 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g gyömbér1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
A mustármártáshoz
-
2.4g mustár1 kcal
-
17.8g tej10 kcal
-
11.9g alaplé1 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
4.1g vaj30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
Összesen
122
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.8 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 965.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 344 mg
-
Nátrium 390 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 206.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
508
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.2 g
Zsír
-
Összesen 117.2 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 476 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3863.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 520 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 1377 mg
-
Nátrium 1559 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 824.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 491 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 480 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
2036
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
50 dkg pulykamell
-
30 dkg csiperkegomba
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 cm gyömbér
-
1 csapott ek finomliszt
A mustármártáshoz
-
4 ek mustár
-
3 dl tej
-
3 púpozott ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
kurkuma ízlés szerint
Elkészítés
A raguhoz
- A pulykát tokányokra vágjuk, a hagymát negyed szeletekre, a fokhagymát és a petrezselymetapróra, a gombát szeletekre vagy negyedekre.
- A zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, fokhagymát,majd hozzátesszük a gombát, és addig sütjük-pároljuk, míg a leve el nem fő, és kezd megpirulni a gomba.
- A húsdarabokat lisztbe forgatjuk, majd mehet a gomba mellé. Sózzuk, borsozzuk, gyömbért reszelünk rá, készre sütjük. A vége előtt hozzáadjuk a petrezselymet.
- Elkészítjük a mustmármártást: a zsiradékkal és liszttel rántást készítünk, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a mustárt. Felforralt húslével és tejjel felengedjük, mártás sűrűségűre főzzük, majd sóval, borssal, szerecsendióval és kurkumával ízesítjük.
- Sült krumplival vagy rizzsel tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 201
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14113
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 31.
Ajánló
Én meglehetősen édes fajta mustárból készítettem, talán az jobban illik hozzá, így esetleg, ha nem tudunk édes mustárhoz jutni, kevés porcukorral vagy mézzel keverjük el előtte a mustárt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy sátoraljaújhelyi étteremben ettünk hasonlót, az az étel ihletett meg és elég hasonlóra sikeredett.