r
Nosalty Logó

Gyömbéres pulykatokány mustármártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gyömbéres pulykatokány mustármártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A mustármártáshoz

Összesen 508 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A mustármártáshoz

Összesen 2036 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A mustármártáshoz

Összesen 122 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 508 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.2 g

Zsír

  • Összesen
    117.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3863.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1377 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    824.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 2036 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A mustármártáshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. A pulykát tokányokra vágjuk, a hagymát negyed szeletekre, a fokhagymát és a petrezselymetapróra, a gombát szeletekre vagy negyedekre.
  2. A zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, fokhagymát,majd hozzátesszük a gombát, és addig sütjük-pároljuk, míg a leve el nem fő, és kezd megpirulni a gomba.
  3. A húsdarabokat lisztbe forgatjuk, majd mehet a gomba mellé. Sózzuk, borsozzuk, gyömbért reszelünk rá, készre sütjük. A vége előtt hozzáadjuk a petrezselymet.
  4. Elkészítjük a mustmármártást: a zsiradékkal és liszttel rántást készítünk, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a mustárt. Felforralt húslével és tejjel felengedjük, mártás sűrűségűre főzzük, majd sóval, borssal, szerecsendióval és kurkumával ízesítjük.
  5. Sült krumplival vagy rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14101
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 31.

Ajánló

Én meglehetősen édes fajta mustárból készítettem, talán az jobban illik hozzá, így esetleg, ha nem tudunk édes mustárhoz jutni, kevés porcukorral vagy mézzel keverjük el előtte a mustárt. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy sátoraljaújhelyi étteremben ettünk hasonlót, az az étel ihletett meg és elég hasonlóra sikeredett. 

Hozzávalók

A raguhoz

A mustármártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...