Betyár tokány
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
István mester
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
167g sertéscomb303 kcal
-
164 kcal
-
17g kolbász75 kcal
-
33g paprika5 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
33g vörösbor28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
17g gomba4 kcal
-
71 kcal
-
0 kcal
Összesen
756
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1000g sertéscomb1820 kcal
-
150g kolozsvári szalonna983 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
0 kcal
Összesen
4539
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
32.2g sertéscomb59 kcal
-
4.8g kolozsvári szalonna32 kcal
-
3.2g kolbász15 kcal
-
6.4g paprika1 kcal
-
6.4g paradicsom1 kcal
-
11.6g vöröshagyma4 kcal
-
6.4g vörösbor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
4.8g zöldborsó4 kcal
-
19.3g burgonya11 kcal
-
3.2g gomba1 kcal
-
1.5g napraforgó olaj14 kcal
-
0 kcal
Összesen
147
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.6 g
Zsír
-
Összesen 50.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1104 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 502 mg
-
Nátrium 424 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 348.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 320 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 858 micro
-
Lut-zea 764 micro
Összesen
756
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 261.5 g
Zsír
-
Összesen 301.1 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 765 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6624 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 215 mg
-
Kálcium 348 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 461 mg
-
Foszfor 3013 mg
-
Nátrium 2543 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.7 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 2092.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 334 mg
-
D vitamin: 187 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 864 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 268 micro
-
β-karotin 1922 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 4586 micro
Összesen
4539
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 166 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
-
1 kg sertéscomb
-
15 dkg kolozsvári szalonna
-
2 közepes db paprika
-
2 közepes db paradicsom
-
4 közepes db vöröshagyma
-
2 dl vörösbor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
3 teáskanál rozmaring
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
15 dkg zöldborsó
-
6 közepes db burgonya
-
6 ek napraforgó olaj
-
2 kk fűszerpaprika
Elkészítés
- A húst vékony csíkokra vágjuk,és megszórjuksóval, borssal, köménnyel, fokhagymaporral, 2 tk. rozmaringgal, leöntjük2-3 kanál étolajjal, hogy ne száradjon ki. Ezután összeforgatjuk,és 1 napra a hűtőbe tesszük.
- Másnap a húst egy lábasban (24 cm átmérő, 10 cm magasság) fehéredésig sütjük3 ek. olajon, majd mikor elkezdi engedni a levét, akkor hozzáöntünk2 dl vörösbort. Ebben a boros húslében főzzük,pároljuk5-10 percig fedő alatt, majd felöntjükannyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Hozzáadunkegy fej apróra felszelt vöröshagymát, és kb. 90 percig főzzük, pároljuk, a vizet mindig pótolva. Mikor a hús már kezd puha lenni, hagyjuka levét elfőni.
- Amíg a hús fő, kényelmesen előkészítjüka többi hozzávalót.
- A szalonnát kockázzuk, megpirítjuksaját zsírján egy lábasban (kb. 18 cm átmérő, 10 cm magasság). Hozzáadjuka 3 db felaprított hagymát, a kockára vágott paprikátés a felkarikázott kolbászt. Kicsit sütjükőket együtt, majd a tűzről félrehúzva megszórjuk2 kk. pirospaprikával, összekeverjük, és felöntjükvízzel, hozzáadjuka paradicsomot is.
- Hozzáadunkmég egy kk. rozmaringot, késhegynyi borsot, késhegynyi őrölt köményt, 1 kk. fokhagymaport, és fedő alatt összefőzzük.
- A legvégén beletesszüka zöldborsót, az apróra kockázott krumplit és a gombát. 10-15 percig főzzük, és amikor a borsó és a krumpli is átfőtt, akkor a húshoz keverjükaz egészet a nagyobbik lábasba. Még öt perc főzés együtt az ízek miatt, ellenőrizzük, hogy elég sós-e, és készen is van.
- Jó étvágyat kívánok!
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 425
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 88
- Össznézettség: 116265
- Feltöltés dátuma: 2013. november 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
István mester
49 recept
A főzéseim során alakult ki bennem ez a recept. (Azt hiszem, az elnevezés is elég jó lett!) Azóta a család egyik kedvence.