r
Nosalty Logó

Betyár tokány

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
István mester
Betyár tokány
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 756 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4539 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1104 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 756 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261.5 g

Zsír

  • Összesen
    301.1 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6624 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    3013 mg
  • Nátrium
    2543 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2092.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    334 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    864 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    268 micro
  • β-karotin
    1922 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4586 micro
Összesen 4539 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    166 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst vékony csíkokra vágjuk,és megszórjuksóval, borssal, köménnyel, fokhagymaporral, 2 tk. rozmaringgal, leöntjük2-3 kanál étolajjal, hogy ne száradjon ki. Ezután összeforgatjuk,és 1 napra a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap a húst egy lábasban (24 cm átmérő, 10 cm magasság) fehéredésig sütjük3 ek. olajon, majd mikor elkezdi engedni a levét, akkor hozzáöntünk2 dl vörösbort. Ebben a boros húslében főzzük,pároljuk5-10 percig fedő alatt, majd felöntjükannyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Hozzáadunkegy fej apróra felszelt vöröshagymát, és kb. 90 percig főzzük, pároljuk, a vizet mindig pótolva. Mikor a hús már kezd puha lenni, hagyjuka levét elfőni.
  3. Amíg a hús fő, kényelmesen előkészítjüka többi hozzávalót.
  4. A szalonnát kockázzuk, megpirítjuksaját zsírján egy lábasban (kb. 18 cm átmérő, 10 cm magasság). Hozzáadjuka 3 db felaprított hagymát, a kockára vágott paprikátés a felkarikázott kolbászt. Kicsit sütjükőket együtt, majd a tűzről félrehúzva megszórjuk2 kk. pirospaprikával, összekeverjük, és felöntjükvízzel, hozzáadjuka paradicsomot is.
  5. Hozzáadunkmég egy kk. rozmaringot, késhegynyi borsot, késhegynyi őrölt köményt, 1 kk. fokhagymaport, és fedő alatt összefőzzük.
  6. A legvégén beletesszüka zöldborsót, az apróra kockázott krumplit és a gombát. 10-15 percig főzzük, és amikor a borsó és a krumpli is átfőtt, akkor a húshoz keverjükaz egészet a nagyobbik lábasba. Még öt perc főzés együtt az ízek miatt, ellenőrizzük, hogy elég sós-e, és készen is van.
  7. Jó étvágyat kívánok!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 425
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 88
  • Össznézettség: 116265
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
István mester 49 recept

A főzéseim során alakult ki bennem ez a recept. (Azt hiszem, az elnevezés is elég jó lett!) Azóta a család egyik kedvence.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...