Rántotta magyar honban, frittata az olaszoknál, és omlett(e) a franciáknál. A casserole-t, - ami ugyancsak francia eredetű és az edény nevét is jelöli - tőlünk nyugatra szinte mindenhol ismerik és készítik. Spanyolosan pedig burgonyával sütik össze a tortillát. Ezek mind-mind tojásételek, melyek húsféleségekkel, sajtokkal, zöldségekkel gazdagíthatóak, friss fűszerekkel ízesíthetőek. Próbáltad már mindegyiket? Melyik a kedvenced?
-
1.
Zöldséges omlett
-
2.
Omlett camembert sajttal rókagomba-raguval
-
3.
Spárgás frittata
-
4.
Baconös omlett reszelt sajttal
-
5.
Rántottapizza
-
6.
Zöldséges frittata
-
7.
Trouchia
-
8.
Tamagoyaki - japán omlett
-
9.
Krumplis tortilla
-
10.
Gombás omlett
-
11.
Paradicsomos rántotta
-
12.
Friss zöldfűszeres omlett
-
13.
Spenótos tojásreggeli - casserole