Zöldséges omlett
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
Omletthez
Töltelékhez
-
70g cukkini11 kcal
-
60g kápia paprika13 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
421
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
Omletthez
Töltelékhez
-
70g cukkini11 kcal
-
60g kápia paprika13 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
421
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.1 g
Zsír
-
Összesen 33.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 570 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 760.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 269.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 412 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 441 mg
-
Retinol - A vitamin: 326 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 901 micro
-
β-crypt 254 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2170 micro
Összesen
421
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.1 g
Zsír
-
Összesen 33.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 570 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 760.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 269.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 412 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 441 mg
-
Retinol - A vitamin: 326 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 901 micro
-
β-crypt 254 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2170 micro
Összesen
421
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 579 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Omletthez
- A töltelékhez a hagymát felszeleteljük, a cukkinit és paprikát kis darabokra vágjuk.
- Felhevített serpenyőben az olajon átforrósítjuk a zöldségeket. Vigyázzunk, ne süssük túl, maradjanak roppanósak! Hőálló tálkában félretesszük.
- A sóval, borssal ízesített tojásokhoz hozzáadjuk a vizet, és villával könnyedén felverjük.
- Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a zöldségek pirultak, vajat olvasztunk, mikor felhabzik, de még nem kezd megbarnulni, beleöntjük a felvert tojást, és körkörös mozdulatokkal szépen egyenletesen elterítjük.
- Nem keverjük a tojást, csak néha kicsit megrázogatjuk a serpenyőt.
- Amikor a tojáslepény alja már megszilárdult, de még kissé folyós a teje, középre halmozzuk egy csíkban a tölteléket, sózzuk, borsozzuk, és egy ügyes mozdulattal felhajtjuk az omlett egyik, majd másik szélét is.
- Langyos tányéron tálalva azonnal fogyasztjuk.
- Receptkönyvben: 325
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 40365
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Ráérős hétvégéken fenséges reggeli.