Tamagoyaki - japán omlett
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Oli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
55g tojás69 kcal
-
25g dashi2 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
14 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
35 kcal
Összesen
128
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
220g tojás277 kcal
-
100g dashi7 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
57 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
513
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
58.5g tojás74 kcal
-
26.6g dashi2 kcal
-
5.3g szójaszósz3 kcal
-
15 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.3g napraforgó olaj38 kcal
Összesen
137
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 584 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 428 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
128
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.5 g
Zsír
-
Összesen 34.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2336.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 411 mg
-
Nátrium 1714 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 161.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 577 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 974 micro
Összesen
513
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 621.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 456 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
1 dl dashi
-
2 ek szójaszósz
-
1 teáskanál cukor
-
só ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A tojásokat felverjük, majda többi hozzávalót is hozzákeverjük.
- Egy serpenyőbe kis olajat öntünk, majd egy papírtörlő segítségével felitatjuk. (A papírt ne dobjuk el, mert szükségünk lesz rá.)
- A forró serpenyőbe egy vékony réteg tojást öntünk, majd amikor már félig megsült, egy sütőlapát (vagy pálcikák) segítségével szorosan feltekerjük, és a serpenyő hozzánk közelebbi oldalához húzzuk.
- A serpenyő alját áttöröljük az olajos papírral, majd újabb réteg tojást öntünk a serpenyőbe.
- Amikor ez is félig átsült, újra az előző módon feltekerjük, így egyre vastagabb, réteges omlettet kapunk.
- Addig folytatjuk, míg kitart az alapanyag.
- A végén átcsúsztatjuk egy tálra, megvárjuk amíg kicsit kihűl, majd kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
- Hidegen vagy langyosan is fogyasztható.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 293
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 53
- Össznézettség: 111718
- Feltöltés dátuma: 2009. február 10.
Ajánló
Belinkelek egy videót az elkészítéséről, arra az esetre, ha a leírásom nem lenne teljesen érthető… :-) http://www.youtube.com/watch?v=HkbQ7VqdOvs&feature=related
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Oli
62 recept
A tamagoyaki (vagy dashimaki), vagyis japán omlett tipikus alkotóeleme egy igazi „obento”-nak, azaz egy több fogásból összeállított japán ebédnek, amit a szerencsések ebédre visznek magukkal munkába/utazásra/kirándulásra. Eredetileg szögletes formában készül (makiyakinabe), de mi nyugodtan használhatjuk a jól bevált, kerek serpenyőnket is.