Krumplis tortilla
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
471
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1886
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 592.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 253.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 274 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 445 micro
Összesen
471
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.9 g
Zsír
-
Összesen 118.1 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2370.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 322 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 1151 mg
-
Nátrium 535 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1014.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 542 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 161 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 306 micro
-
Kolin: 1098 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1779 micro
Összesen
1886
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A megtisztított krumplit hosszanti irányban vágjuk négybe, majd a negyedeket vékonyan szeleteljük fel. Ha apróbbra szeretnénk almareszelőn is lereszelhetjük.
- Egy nagy serpenyőben, felhevített olajon a krumpliszeleteket süssük meg, amikor már ¾-ig megpuhult, adjuk hozzá a hagymát. Időnként kevergessük meg. Amikor a hagyma is megfonnyadt sózzuk, borsozzuk. A masszát tegyük egy tálba, és a felvert tojással keverjük össze. A tojást is sózzuk meg. A tojás mennyiségét ízlés szerint variálhatjuk. Én közepesen tojásosan készítettem (5 db).
- A tojásos masszát helyezzük vissza a serpenyőbe és süssük szép pirosra az alját. Úgy süssük, mint egy omlettet, amit sütés közben csak rázogatunk. Amikor az alja megsült, fedjük le egy nagy tállal vagy fedővel és borítsuk fejjel lefelé arra. Így könnyen megfordítható az omlett, majd csúsztassuk vissza a serpenyőbe, és a másik oldalát is süssük meg.
- Amikor kihűlt, szeletekre vágva tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 540
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 92585
- Feltöltés dátuma: 2008. október 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez egy nagyon tipikus spanyol tapas. A tapasbárokban számos változatával találkoztam, volt ami tojásosabb, volt ami hagymásabb. Nagyon egyszerű és hidegen is fogyasztható.