r
Nosalty Logó

Zúzott tetejű krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
palice
Zúzott tetejű krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 927 kcal
  • 9% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3707 kcal
  • 9% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 9% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1051.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 927 kcal
  • 9% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4207 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    2396 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    1297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.9 g
  • Cukor
    480 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 3707 kcal
  • 9% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1,75 liter tejet felfőzünk 300 g cukorral.
  2. A maradék tejben feloldjuk a keményítőt, és belekeverjük a 4 tojás sárgáját.
  3. A 4 tojás fehérjét felverjük a 4 ek cukorral és a 6 vaníliás cukorral.
  4. Amikor fő a tej belekeverjük a keményítős, tojásos maradék tejet, és addig főzzük, keverjük, ameddig összeáll, és pudingszerű lesz.
  5. Beleöntjük a felvert habot, és jól összekeverjük.
  6. Egyik lapot kézzel öszzetörjük, összezúzzuk, és egyenletesen elterítjük a krémes lapok dobozában (nem kell mosogatni, nem folyik szét a krém, mert a doboz oldala megtartja.)
  7. Ráöntjük a forró krémet, és összetörjük amásodik lapot is.
  8. Hűvös helyen kihűtjük, és betesszüka hűtőbe (ha lehet egyegész éjszakára).
  9. Másnap könnyen lehet szeletelni, mert a krém megszilárdult, de amúgy iskönnyű vele dolgozni, mert a teteje nem törik, tépődik, vagy szakad be.
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11822
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is gond volt nálunk a vett, üzleti (vagy akár a házi készítésű) krémes lapokkal, mert nehezen lehetett vágni, szeletelni, meg nehezebben harapni. Egyszer Gyöngyi baratnőmtől megtudtam, hogy az egyik cukrászdában az összetörött tetejű krémes a divat :). Azóta (kb. 3 éve) csak így "gyártom" a krémest. Egyszerű és nagyszerű! A krem receptjet Ildi kolleganomtol kaptam :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...