adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
80 °C
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 45% Zsír
-
125g csirkemáj149 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
125g sertészsír1128 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
1298
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 45% Zsír
-
500g csirkemáj595 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
500g sertészsír4510 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
1g fekete bors1 kcal
-
4g só0 kcal
Összesen
5191
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 45% Zsír
-
42g csirkemáj50 kcal
-
14.3g vöröshagyma5 kcal
-
1.3g fokhagyma2 kcal
-
42g sertészsír379 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.3g só0 kcal
Összesen
436
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 131.1 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 550 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1013.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 389 mg
-
Nátrium 479 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 132.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4121 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 128 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 743 micro
-
Kolin: 308 mg
-
Retinol - A vitamin: 4113 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
1298
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.3 g
Zsír
-
Összesen 524.5 g
-
Telített zsírsav 204 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 232 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 2200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4052.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 277 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 1554 mg
-
Nátrium 1915 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 528.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16484 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 510 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2973 micro
-
Kolin: 1234 mg
-
Retinol - A vitamin: 16450 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 332 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
5191
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 44.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 340.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1385 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 1382 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 17 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
436
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemáj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
50 dkg sertészsír
-
1 kk majoranna
-
0.5 kk fekete bors
-
1 kk só
Elkészítés
- A májat megtisztítjuk, feldaraboljuk kicsi, de nem túl apró darabokra. A zsírt sütőbe tehető edényben felolvasztjuk.
- A hagymákat megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk.
- A májat, a hagymákat, a majorannát és a borsot a zsírba tesszük. Az edényt lefedjük, és két órára 80 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
- A két óra leteltével a fedőt levesszük, a májat megsózzuk, és átkeverjük.
- Kisebb üvegekbe, vagy zárható tetejű dobozokba tesszük úgy, hogy a zsír mindenhol ellepje a májat, kihűtjük. Hűvös helyen, felbontás után pedig hűtőben tároljuk.
- Sütés hőfoka: 80 °C
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 16
- 7 napos nézettség: 102
- Össznézettség: 13026
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Czápika
30 recept
Kerestem valami felvágott helyettesítő, reggelire, vacsorára fogyasztható ételt. Telitalálat. Lilahagymával komoly függőséget okoz. Készíthető bármilyen szárnyas májból, és kacsa vagy libazsírral is.