r
Nosalty Logó

Zserbó-Graham liszttel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Zserbó-Graham liszttel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    332.7 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4577.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    946 mg
  • Foszfor
    2453 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.4 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1721 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1299 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    866 micro
Összesen 5402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 421 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A kétféle lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, majd a cukorral, tojással, sütőporral és csipet sóval összedolgozzuk a tésztát. Addig gyúrjuk, míg szépen elválik az edény falától, és a kezünktől.
  3. A tésztát három részre osztjuk, és az első adag tésztát lisztezett deszkán kb. 30x35 cm-es téglalappá nyújtjuk. Feltekerjük a nyújtófára, így könnyű elteríteni a tepsiben.
  4. Erre az alsó lapra kerül a sárgabaracklekvár, szép egyenletesen elosztva, majd a dió felével meghintjük, végül rászórjuk a vaníliás cukor felét.
  5. Kinyújtjuk a következő lapot, feltekerjük, ráterítjük az alsó rétegre. Megkenjük meggylekvárral, ráhintjük a diót és a maradék vaníliás cukrot.
  6. Erre jön a harmadik lap. Ezt egy kicsivel nagyobbra nyújtjuk, hogy be tudjuk takarni vele a széleket is.
  7. A tésztát szobahőmérsékleten kelesztjük egy órát.
  8. A tetejét megszurkáljuk villával, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  9. A megsült tésztát kihűtjük.
  10. A bevonathoz a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd elkeverjük benne az olajat, és ezzel vonjuk be a tésztát.
  11. Amint a csokoládémáz megdermedt, szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9022
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy "könnyű" zserbót szerettem volna készíteni, Horváth Ilona után szabadon.:) Sokszor sütöttem már az ő jól bevált receptje alapján, és még sosem csalódtam. Most kicsit módosítottam rajta, elsősorban a cukor mennyiségét csökkentettem; sokat számít az is, hogy az ember nem finomlisztet használ. Persze aki édesebben szereti, vagy használhat több cukrot, az tegyen bele bátran. Már lemeóztam... finom lett.:) Mielőtt felfalom az egészet, csomagolok az otthoniaknak! http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...