Zserbó-Graham liszttel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
31g graham-liszt104 kcal
-
13g durumliszt42 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
5 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
13g tej7 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
35 kcal
-
13g meggylekvár35 kcal
-
15g dió98 kcal
-
5 kcal
A tetejére
-
25g tortabevonó137 kcal
-
18 kcal
Összesen
677
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
250g graham-liszt830 kcal
-
100g durumliszt339 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
100g tej56 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
100g meggylekvár278 kcal
-
120g dió785 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A tetejére
-
200g tortabevonó1092 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
5402
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
19.5g graham-liszt65 kcal
-
7.8g durumliszt26 kcal
-
15.6g margarin112 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
7.8g tej4 kcal
-
1.6g élesztő2 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
7.8g sárgabaracklekvár22 kcal
-
7.8g meggylekvár22 kcal
-
9.4g dió61 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
A tetejére
-
15.6g tortabevonó85 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
Összesen
421
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 41.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 572.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 307 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 24.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
677
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.6 g
Zsír
-
Összesen 332.7 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 118 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4577.1 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 611 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 946 mg
-
Foszfor 2453 mg
-
Nátrium 332 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 563.4 g
-
Cukor 223 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 193.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1721 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 211 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 434 micro
-
Kolin: 319 mg
-
Retinol - A vitamin: 1613 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1299 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 866 micro
Összesen
5402
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 357 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 15.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
421
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg graham-liszt
-
10 dkg durumliszt
-
20 dkg margarin
-
1 db tojás
-
0.5 kk sütőpor
-
1 dl tej
-
2 dkg élesztő
-
1 csipet só
A töltelékhez
A tetejére
-
20 dkg tortabevonó
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
- A kétféle lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, majd a cukorral, tojással, sütőporral és csipet sóval összedolgozzuk a tésztát. Addig gyúrjuk, míg szépen elválik az edény falától, és a kezünktől.
- A tésztát három részre osztjuk, és az első adag tésztát lisztezett deszkán kb. 30x35 cm-es téglalappá nyújtjuk. Feltekerjük a nyújtófára, így könnyű elteríteni a tepsiben.
- Erre az alsó lapra kerül a sárgabaracklekvár, szép egyenletesen elosztva, majd a dió felével meghintjük, végül rászórjuk a vaníliás cukor felét.
- Kinyújtjuk a következő lapot, feltekerjük, ráterítjük az alsó rétegre. Megkenjük meggylekvárral, ráhintjük a diót és a maradék vaníliás cukrot.
- Erre jön a harmadik lap. Ezt egy kicsivel nagyobbra nyújtjuk, hogy be tudjuk takarni vele a széleket is.
- A tésztát szobahőmérsékleten kelesztjük egy órát.
- A tetejét megszurkáljuk villával, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- A megsült tésztát kihűtjük.
- A bevonathoz a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd elkeverjük benne az olajat, és ezzel vonjuk be a tésztát.
- Amint a csokoládémáz megdermedt, szeletelhetjük.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 9050
- Feltöltés dátuma: 2011. december 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Ági78
149 recept
Egy "könnyű" zserbót szerettem volna készíteni, Horváth Ilona után szabadon.:) Sokszor sütöttem már az ő jól bevált receptje alapján, és még sosem csalódtam. Most kicsit módosítottam rajta, elsősorban a cukor mennyiségét csökkentettem; sokat számít az is, hogy az ember nem finomlisztet használ. Persze aki édesebben szereti, vagy használhat több cukrot, az tegyen bele bátran. Már lemeóztam... finom lett.:) Mielőtt felfalom az egészet, csomagolok az otthoniaknak! http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/