r
Nosalty Logó

Zserbó-Graham liszttel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ági78
Zserbó-Graham liszttel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

677
Kalória
9.7g
Fehérje
70.4g
Szénhidrátok
41.6g
Zsír
24.2g
Víz
24.5g
Koleszterin
7.3g
Rost
27.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    332.7 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4577.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    946 mg
  • Foszfor
    2453 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.4 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    193.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1721 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1299 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    866 micro
Összesen 5402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 421 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A kétféle lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, majd a cukorral, tojással, sütőporral és csipet sóval összedolgozzuk a tésztát. Addig gyúrjuk, míg szépen elválik az edény falától, és a kezünktől.
  3. A tésztát három részre osztjuk, és az első adag tésztát lisztezett deszkán kb. 30x35 cm-es téglalappá nyújtjuk. Feltekerjük a nyújtófára, így könnyű elteríteni a tepsiben.
  4. Erre az alsó lapra kerül a sárgabaracklekvár, szép egyenletesen elosztva, majd a dió felével meghintjük, végül rászórjuk a vaníliás cukor felét.
  5. Kinyújtjuk a következő lapot, feltekerjük, ráterítjük az alsó rétegre. Megkenjük meggylekvárral, ráhintjük a diót és a maradék vaníliás cukrot.
  6. Erre jön a harmadik lap. Ezt egy kicsivel nagyobbra nyújtjuk, hogy be tudjuk takarni vele a széleket is.
  7. A tésztát szobahőmérsékleten kelesztjük egy órát.
  8. A tetejét megszurkáljuk villával, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  9. A megsült tésztát kihűtjük.
  10. A bevonathoz a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd elkeverjük benne az olajat, és ezzel vonjuk be a tésztát.
  11. Amint a csokoládémáz megdermedt, szeletelhetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40

Egy "könnyű" zserbót szerettem volna készíteni, Horváth Ilona után szabadon.:) Sokszor sütöttem már az ő jól bevált receptje alapján, és még sosem csalódtam. Most kicsit módosítottam rajta, elsősorban a cukor mennyiségét csökkentettem; sokat számít az is, hogy az ember nem finomlisztet használ. Persze aki édesebben szereti, vagy használhat több cukrot, az tegyen bele bátran. Már lemeóztam... finom lett.:) Mielőtt felfalom az egészet, csomagolok az otthoniaknak! http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!