r
Nosalty Logó

Zserbó Erzsó módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Erzso83
Zserbó Erzsó módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokoládémáz

Összesen 1208 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokoládémáz

Összesen 7234 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokoládémáz

Összesen 426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1208 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    390.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    152 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3121.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    1566 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    855.8 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2072 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1587 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 7234 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 426 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Csokoládémáz

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztben elmorzsoljuk a jól lehűtött, kockára vágott margarint, hozzáadjuk az élesztőt, a tejet, a tojásokat, a cukrot és a sót, és jól összegyúrjuk. Három részre osztjuk, és hagyjuk kicsit pihenni. Közben a diót ledaráljuk, és összekeverjük a cukorral.
  2. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk az első lapot, rátesszük a kissé kizsírozott tepsire, megkenjük a baracklekvár felével, megszórjuk a dió felével, és betakarjuk a következő lappal. Ezt megkenjük a lekvár másik felével, megszórjuk a dió másik felével, és betakarjuk a harmadik lappal. Kissé lenyomkodjuk az egészet, villával jól megszurkáljuk, és bemelegített sütőben megsütjük.
  3. Közben a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal. Amikor a zserbó kisült, nyomassuk le egy tálca és nehezebb tárgyak segítségével kb. 1 órát. Amikor kihűlt, fordítsuk meg, hogy az alsó, lapos fele legyen a teteje a tésztának, és kenjük rá az olvasztott csokoládét. Másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36*41
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3867
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zserbó Erzsó módra
Erzso83 10 recept

A recept a férjem édesanyjáé, ő is mindig ez a recept szerint készíti, így én is ezt tanultam meg, és tökéletes, elronthatatlan, klasszikus karácsonyi sütemény lesz belőle, bár a hétköznapokban is szeretem elkészíteni.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Csokoládémáz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...