r
Nosalty Logó

Zsemle és gyökérkenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Biri36
Zsemle és gyökérkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 724 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2171 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1889.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 724 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5668.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    4678 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2171 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle lisztet, szárított élesztőt, cukrot és sót jól összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a 4 evőkanál olívaolajat, 2,5-3 dl langyos vizet, amennyit a tészta felvesz.
  2. Géppel vagy kedv szerint, kézzel jól megdagasztjuk, és félretesszük megkelni. Amikor kétszeresére kel, lisztezett felületre kiöntjük, jól átgyúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe vagy zsemléket vagy gyökérkenyeret formázunk. Az utóbbinál kb. két zsemlényi tésztát hosszúra nyújtunk kézzel, és többször megcsavarva helyezzük a sütőlapra.
  3. Félretesszük, és duplájára kelesztjük, majd 220 C fokos sütőbe tesszük. Addig sütjük, még szép, kívánatos színük nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4196
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 04.

Ajánló

Pizzánál az adag felét tepsiformára nyújtom, a tepsi alját olívaolajjal kikenem, belefektetem a tésztát, tetejét is megkenem olívaolajjal, és erre teszem a paradicsomszószt és egyéb feltéteket. Kb. 20 perc alatt, remek vékony-tésztás pizzát kapunk.

Receptkategóriák

Szeretem az ún. gyökérkenyeret, és szeretek itthon pékárut, pl. zsemlét sütni. Ez a recept gyors és finom is. Pizzatésztának is ezt szoktam használni. A sima liszt helyett, nagyon finom teljes kiőrlésű búzaliszttel is, és napokig puha marad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...