Zsebes csirkemell ahogy Zsuzsanka készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zsuzsanka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
167g csirkemellfilé200 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
13g olívaolaj118 kcal
-
50g virsli135 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
33g zöldségkeverék24 kcal
-
10g tömlős krémsajt18 kcal
-
4 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
569
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
150g virsli404 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g zöldségkeverék72 kcal
-
30g tömlős krémsajt54 kcal
-
12 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
1705
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
49.3g csirkemellfilé59 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
3.9g olívaolaj35 kcal
-
14.8g virsli40 kcal
-
8.9g vöröshagyma3 kcal
-
9.9g zöldségkeverék7 kcal
-
5 kcal
-
5.3g hegyes erős paprika1 kcal
-
4.9g trappista sajt17 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
167
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.3 g
Zsír
-
Összesen 35.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1523 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 267 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 533 mg
-
Nátrium 591 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 225.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
569
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151 g
Zsír
-
Összesen 107.4 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 526 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4569 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 801 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 214 mg
-
Foszfor 1598 mg
-
Nátrium 1773 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 677.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 583 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 427 mg
-
Retinol - A vitamin: 320 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
1705
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 450.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
-
500 g csirkemellfilé
-
3 kávéskanál gyros fűszerkeverék
-
2 db chili
-
5 ek olívaolaj
-
15 dkg virsli
-
1 közepes db vöröshagyma
-
10 dkg zöldségkeverék
-
3 dkg tömlős krémsajt
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
5 dkg trappista sajt
-
4 csipet petrezselyem
Elkészítés
- A filézett csirkemellet megtisztítjuk, és kettévágjuk. Az így kapott mellet bevágjuk úgy, hogy még egybe maradjon, vagyis kialakítjuk a zsebet. Ezután jöhet a fűszerezés, olajjal lelocsoljuk, és betesszük a hűtőbe kicsit pihenni.
- A virsliket akkora darabokra vágjuk (kb 4 virslit tettem bele, de felkarikázzuk, akkor a sütőzacskóba mellé is tehetjük), hogy beleférjenek a csirkemell zsebeibe. A húst kivesszük a hűtőből, és megtöltjük a virslivel, majd rányomjuk a tömlős sajtot, utána vágunk bele pár szelet hegyes erőst.
- A csirkemellet összetűzzük fogpiszkálóval, és beletesszük a sütőzsákba, mellészórjuk a zöldségkeveréket és a felkarikázott hagymát. Ha készen vagyunk, mehet is a sütőbe sülni. A sütés utolsó 10 percében felvágjuk a zacskót, így még finomabb lesz.
- Ha megsült a csirke, akkor reszeljünk rá trappista sajtot. Ízlés szerint díszítésnek pedig megszórjuk egy kis petrezselyemmel.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 2007
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsanka
1 recept
Sokféle csirkemell receptet találtam már, ezeknek a variációjából jött az ötlet.