r
Nosalty Logó

Zsebes csirkemell ahogy Zsuzsanka készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuzsanka
Zsebes csirkemell ahogy Zsuzsanka készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 569 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1705 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1523 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 569 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151 g

Zsír

  • Összesen
    107.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4569 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    801 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1598 mg
  • Nátrium
    1773 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1705 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

  1. A filézett csirkemellet megtisztítjuk, és kettévágjuk. Az így kapott mellet bevágjuk úgy, hogy még egybe maradjon, vagyis kialakítjuk a zsebet. Ezután jöhet a fűszerezés, olajjal lelocsoljuk, és betesszük a hűtőbe kicsit pihenni.
  2. A virsliket akkora darabokra vágjuk (kb 4 virslit tettem bele, de felkarikázzuk, akkor a sütőzacskóba mellé is tehetjük), hogy beleférjenek a csirkemell zsebeibe. A húst kivesszük a hűtőből, és megtöltjük a virslivel, majd rányomjuk a tömlős sajtot, utána vágunk bele pár szelet hegyes erőst.
  3. A csirkemellet összetűzzük fogpiszkálóval, és beletesszük a sütőzsákba, mellészórjuk a zöldségkeveréket és a felkarikázott hagymát. Ha készen vagyunk, mehet is a sütőbe sülni. A sütés utolsó 10 percében felvágjuk a zacskót, így még finomabb lesz.
  4. Ha megsült a csirke, akkor reszeljünk rá trappista sajtot. Ízlés szerint díszítésnek pedig megszórjuk egy kis petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2052
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsuzsanka 1 recept

Sokféle csirkemell receptet találtam már, ezeknek a variációjából  jött az ötlet.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...