r
Nosalty Logó

Zsályás-szalámis bableves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Zsályás-szalámis bableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 960 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3836 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2517.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    791 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2953 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 960 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    238.6 g

Zsír

  • Összesen
    99 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10069.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    2057 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    1568 mg
  • Foszfor
    2519 mg
  • Nátrium
    3683 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    129 mg

VÍZ

  • Összesen
    1566.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1237 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3163 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11811 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 3836 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy fazékban felforrosítjuk a vajat, rádobjuk a kis kockákra vágott szalámit, s kevergetve kb. 5 percig sütjük, majd kiszedjük.
  2. A visszamaradt zsiradékon üvegesre dinszteljük az apró kockákra vágott hagymát, hozzáadjuk a zsályát, sárgarépát és az átzúzott fokhagymát. Pár percig dinszteljük, majd felöntjük kb. 1,2 l vízzel.
  3. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, és kb. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett, leöblített babot, tovább főzzük kb. 10-15 percig, míg a sárgarépa megpuhul.
  4. A leves felét botmixerrel pürésítjük, majd visszaöntjük, ezzel sűrítjük. Hozzáadjuk a szalámit, felfőzzük, sóval, borssal ízesítjük. Forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 887
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A levest ízesíthetjük egy kis ecettel vagy citromlével. Tálaljuk friss kenyérrel és tejföllel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...