Zsályás-szalámis bableves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
960
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
3836
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 59.6 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2517.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 514 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 392 mg
-
Foszfor 630 mg
-
Nátrium 921 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 391.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 791 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2953 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
960
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 238.6 g
Zsír
-
Összesen 99 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10069.3 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 2057 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 1568 mg
-
Foszfor 2519 mg
-
Nátrium 3683 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 513.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 129 mg
VÍZ
-
Összesen 1566.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1237 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3163 micro
-
Kolin: 555 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11811 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 372 micro
Összesen
3836
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 393.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 61.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 194 micro
-
β-karotin 462 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy fazékban felforrosítjuk a vajat, rádobjuk a kis kockákra vágott szalámit, s kevergetve kb. 5 percig sütjük, majd kiszedjük.
- A visszamaradt zsiradékon üvegesre dinszteljük az apró kockákra vágott hagymát, hozzáadjuk a zsályát, sárgarépát és az átzúzott fokhagymát. Pár percig dinszteljük, majd felöntjük kb. 1,2 l vízzel.
- Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, és kb. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett, leöblített babot, tovább főzzük kb. 10-15 percig, míg a sárgarépa megpuhul.
- A leves felét botmixerrel pürésítjük, majd visszaöntjük, ezzel sűrítjük. Hozzáadjuk a szalámit, felfőzzük, sóval, borssal ízesítjük. Forrón tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 887
- Feltöltés dátuma: 2013. február 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A levest ízesíthetjük egy kis ecettel vagy citromlével. Tálaljuk friss kenyérrel és tejföllel.