Zsályás mediterrán lecsóra tálalt rosé kacsamell
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Friedrich Antal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
Mediterrán lecsó
-
25g fehér hagyma9 kcal
-
38g cukkini6 kcal
-
38g padlizsán9 kcal
-
2 kcal
-
3 kcal
-
3 kcal
-
13g olajbogyó15 kcal
-
18 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
5g só0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
8g zsálya24 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
25g sárgarépa9 kcal
Kacsamell rosé
-
400g kacsamell540 kcal
-
13g kacsazsír0 kcal
-
5g só0 kcal
-
3g fekete bors6 kcal
-
0 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
Tálalás
Összesen
865
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
Mediterrán lecsó
-
100g fehér hagyma36 kcal
-
150g cukkini24 kcal
-
150g padlizsán36 kcal
-
8 kcal
-
14 kcal
-
11 kcal
-
50g olajbogyó58 kcal
-
72 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
20g fokhagyma27 kcal
-
20g só0 kcal
-
5g fekete bors13 kcal
-
30g zsálya95 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
Kacsamell rosé
-
1600g kacsamell2160 kcal
-
50g kacsazsír0 kcal
-
20g só0 kcal
-
10g fekete bors25 kcal
-
0 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
Tálalás
Összesen
3458
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
Mediterrán lecsó
-
3.1g fehér hagyma1 kcal
-
4.6g cukkini1 kcal
-
4.6g padlizsán1 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1.5g olajbogyó2 kcal
-
2 kcal
-
2.6g olívaolaj23 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.2g fekete bors0 kcal
-
0.9g zsálya3 kcal
-
9.2g paradicsom2 kcal
-
3.1g sárgarépa1 kcal
Kacsamell rosé
-
49.1g kacsamell66 kcal
-
1.5g kacsazsír0 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.3g fekete bors1 kcal
-
0 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
Tálalás
Összesen
105
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78 g
Zsír
-
Összesen 48.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6084.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 922 mg
-
Nátrium 4659 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 602.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 529 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 176 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 245 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 1473 micro
-
β-karotin 4398 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 12352 micro
-
Lut-zea 1247 micro
Összesen
865
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 312.1 g
Zsír
-
Összesen 193.4 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 24338.8 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 231 mg
-
Kálcium 1041 mg
-
Vas 59 mg
-
Magnézium 638 mg
-
Foszfor 3687 mg
-
Nátrium 18637 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.1 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 2408.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2117 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 394 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 706 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 96 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 714 micro
-
Kolin: 979 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 5892 micro
-
β-karotin 17591 micro
-
β-crypt 249 micro
-
Likopin 49409 micro
-
Lut-zea 4989 micro
Összesen
3458
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 747.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 572 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 181 micro
-
β-karotin 540 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 1517 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
Mediterrán lecsó
-
10 dkg fehér hagyma
-
15 dkg cukkini
-
15 dkg padlizsán
-
5 dkg zöld kaliforniai paprika
-
5 dkg olajbogyó
-
1 dl olívaolaj
-
2 dkg fokhagyma
-
20 g só
-
5 g fekete bors
-
30 g zsálya
-
30 dkg paradicsom
-
10 dkg sárgarépa
Kacsamell rosé
-
4 közepes db kacsamell
-
5 dkg kacsazsír
-
20 g só
-
10 g fekete bors
-
1 szál rozmaring
Tálalás
Elkészítés
Mediterrán lecsó
- Az alapanyagokat két részre osztjuk, egyharmadát 5 mm darabokra a többit nagyobb darabokra vágjuk.
- A nagyobb darabokra vágott zöldségekből alaplecsót készítünk. Hagymát pirítunk olajon, majd a zöldségeket hozzátesszük. Passzírozott paradicsommal beforraljuk, puhára pároljuk.
- Az egészet lepasszírozzuk és átszűrjük, ez lesz a lecsóalap. Az 5 mm zöldségeket olívaolajon lepirítjuk, és a lecsóalappal beforraljuk.
Kacsamell rosé
- A kacsamell bőrét irdaljuk. A húst fűszerezzük és sózzuk.
- Roséra sütés 160-180 grammos melleknél: olajat forrósítunk 160 C fokra, és bőrrel lefele 2 percig sütjük a mellett, majd fordítjuk, és 1,5 percig sütjük. Sütőt bemelegítjük 150 C fokra. A melleket a sütőbe rakjuk 10 percre, és kész van.
Tálalás
- Hajszálvékonyra vágott lila répát és friss zsályalevelet bő olajban ropogósra sütjük.
- Ízlésesen tálalunk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 14 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 879
- Feltöltés dátuma: 2016. november 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Friedrich Antal
76 recept
Mester menüm meleg előétele eme remekem.