r
Nosalty Logó

Zsályás mediterrán lecsóra tálalt rosé kacsamell

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Friedrich Antal
Zsályás mediterrán lecsóra tálalt rosé kacsamell
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

865
Kalória
78g
Fehérje
31.3g
Szénhidrátok
48.4g
Zsír
602.2g
Víz
308g
Koleszterin
10g
Rost
10.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Mediterrán lecsó

Kacsamell rosé

Tálalás

Összesen 865 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Mediterrán lecsó

Kacsamell rosé

Tálalás

Összesen 3458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Mediterrán lecsó

Kacsamell rosé

Tálalás

Összesen 105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6084.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    922 mg
  • Nátrium
    4659 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    602.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1473 micro
  • β-karotin
    4398 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    12352 micro
  • Lut-zea
    1247 micro
Összesen 865 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    312.1 g

Zsír

  • Összesen
    193.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24338.8 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1041 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    638 mg
  • Foszfor
    3687 mg
  • Nátrium
    18637 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    2408.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2117 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    394 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    706 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    714 micro
  • Kolin:
    979 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    5892 micro
  • β-karotin
    17591 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    49409 micro
  • Lut-zea
    4989 micro
Összesen 3458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    747.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    540 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1517 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

Mediterrán lecsó

  1. Az alapanyagokat két részre osztjuk, egyharmadát 5 mm darabokra a többit nagyobb darabokra vágjuk.
  2. A nagyobb darabokra vágott zöldségekből alaplecsót készítünk. Hagymát pirítunk olajon, majd a zöldségeket hozzátesszük. Passzírozott paradicsommal beforraljuk, puhára pároljuk.
  3. Az egészet lepasszírozzuk és átszűrjük, ez lesz a lecsóalap. Az 5 mm zöldségeket olívaolajon lepirítjuk, és a lecsóalappal beforraljuk.

Kacsamell rosé

  1. A kacsamell bőrét irdaljuk. A húst fűszerezzük és sózzuk.
  2. Roséra sütés 160-180 grammos melleknél: olajat forrósítunk 160 C fokra, és bőrrel lefele 2 percig sütjük a mellett, majd fordítjuk, és 1,5 percig sütjük. Sütőt bemelegítjük 150 C fokra. A melleket a sütőbe rakjuk 10 percre, és kész van.

Tálalás

  1. Hajszálvékonyra vágott lila répát és friss zsályalevelet bő olajban ropogósra sütjük.
  2. Ízlésesen tálalunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mester menüm meleg előétele eme remekem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!