r
Nosalty Logó

Zongorabillentyű

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Zongorabillentyű
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A diós masszához

A habhoz

Összesen 1222 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A diós masszához

A habhoz

Összesen 4887 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A diós masszához

A habhoz

Összesen 405 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 1222 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    208 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1998.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1001 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    715.8 g
  • Cukor
    466 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1070 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    785 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 4887 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 405 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós masszához

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztának az anyagait összegyúrjuk, kinyújtjuk kb. fél centi vastagságúra.
  2. A diót összekeverjük a porcukorral és annyi lekvárral, hogy jól kenhető masszát kapjunk (ne legyen folyós!!!).
  3. A diós masszát rákenjük a tésztára.
  4. A tojásfehérjét jól kikeverjük (nem habbá verjük!!!) a porcukorral, és a diós masszára kenjük.
  5. Vékony rudakat vágunk, majd megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 152
  • 7 napos nézettség: 812
  • Össznézettség: 36640
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zongorabillentyű
TraRita 118 recept

Nagyon régi aprósüti a családi könyvből. :) Jó párszor elkészítettem már. Nagyon szeretem, sokáig eláll, és gyors süti.

Hozzávalók

A tésztához

A diós masszához

A habhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...