r
Nosalty Logó

Zöldtea tészta wasabi szósszal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
P.
Zöldtea tészta wasabi szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Összesen 512 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Összesen 512 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Összesen 127 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6562.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    5996 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    154 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    812 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 512 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6562.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    5996 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    154 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    812 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 512 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1620.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    1481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a zöldteaporral, hogy homogén színt kapjunk. Hozzáadjuk a sót, tojást és rugalmas tésztává gyúrjuk. Szükség esetén adagoljunk még hozzá kevés vizet vagy lisztet.
  2. Hagyjuk pihenni a tésztát fél órát - de ezt kihagyhatjuk.
  3. Közben készítsük el a szószt:a dashiporból készítsünk levet, még melegen keverjük el benne csomómentesre a wasabi port vagy krémet és a zöldtea port. Hígítsuk szójaszósszal. Kis láng felett az egészet keményítővel cseppet besűríthetjük, de ezt nem muszáj.
  4. A tésztát nyújtsuk ki és vágjuk csíkokra. Ha van tésztanyújtó gép, az ugye megkönnyíti a munkát - nekem nem volt.
  5. Főzzük ki 2-3 perc alatt. Szedjük ki tálkákba és igény szerint öntsünk rá a szószból. Tépkedjünk rá norit és szórjuk meg aprított reteklevéllel.
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8126
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 19.

Ajánló

pH besorolás: közepesen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tobzódtam. Nem nagyon hittem, hogy ki lehet valami újat hozni még a zöldteából, pláne nem édesen, nem is nagyon reménykedtem benne. Csak nekiálltam. Az alapötlet az volt, hogy zöldteában főzöm meg a tésztát. De a matchának nem tesz jót a közvetlen forralás és nem akartam ennyire meggyalázni ezt a kényes teafélét. Így maradt az, hogy belegyúrom a tésztába. Pompás színe lett. Ez nagy csalódásomra elmúlt, amikor kifőztem, de a vége kárpótolt. Az íze valamennyire megmaradt, de nem volt számottevő. Így utólag, valószínűleg legalább még egyszer ennyi por kéne bele, hogy valóban jól érződjön és látszódjon. Egyszerű étel, de inkább felvágós hangulatban lévő vendégváróknak/előételnek javaslom.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...