Zöldspárgakrémleves Katharosz konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
125g zöldspárga18 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
250g alaplé18 kcal
-
50g tej28 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
Összesen
226
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
1000g alaplé70 kcal
-
200g tej112 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
901
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
23.4g zöldspárga3 kcal
-
8.4g vöröshagyma3 kcal
-
4.7g burgonya3 kcal
-
2.3g vaj17 kcal
-
46.9g alaplé3 kcal
-
9.4g tej5 kcal
-
4.7g főzőtejszín6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
Összesen
42
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1090.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 846 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 155.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 419 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 625 micro
Összesen
226
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 60.7 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4361.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 478 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 379 mg
-
Nátrium 3385 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 620.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 572 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 431 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1675 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2498 micro
Összesen
901
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
42
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg zöldspárga
-
2 közepes db vöröshagyma
-
5 dkg vaj
-
2 dl tej
-
1 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- A spárgák végeit lepattintjuk, ez pont ott fog eltörni, ahol a fás rész kezdődik, ezt el is dobhatjuk. Ezután a fején lévő rügyet levágjuk, ezt külön vízben főzzük meg. A maradék szárat kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, majd folyó víz alatt jól leöblítjük az egészet.
- Egy fazékban a felolvasztott vajon egy csipet sóval rövid ideig párolni kezdjük a finomra vágott hagymát és a spárgát a rügyek kivételével, közben borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
- Ezután hozzáadjuk a kisebb kockára vágott, nagy darab burgonyát, átforgatjuk, felöntjük a tejjel, megvárjuk, míg az is felforrósodik, ezután mehet bele az alaplé, végül puhára főzzük.
- Közben egy másik edényben enyhén sós-cukros vízben kissé roppanósra főzzük a rügyeket, ezt majd a tálalásnál fogjuk használni.
- Ha a levesünkben megpuhultak az alapanyagok, akkor a tűzről levéve simára mixeljük egy botmixer segítségével, majd egy szűrőn átszűrjük, hogy szép selymes legyen. Végül hozzáadjuk a tejszínt, ha szükséges, utánízesítjük, visszatesszük a tűzre, egyet forralunk rajta, és kész. Tálalásnál hozzáadjuk a spárgarügyeket is. Ízlés szerint tálaljuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 101
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7888
- Feltöltés dátuma: 2017. április 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Itt a spárgaszezon, sajnos elég rövid ideig tart, csak ajánlani tudom ennek a finom levesnek az elkészítését.