r
Nosalty Logó

Zöldspárgakrémleves Katharosz konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Zöldspárgakrémleves Katharosz konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

226
Kalória
5.1g
Fehérje
13.6g
Szénhidrátok
15.2g
Zsír
155.1g
Víz
35.6g
Koleszterin
2.9g
Rost
6.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 901 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 42 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1090.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 226 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4361.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    3385 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    620.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1675 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2498 micro
Összesen 901 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 42 kcal

Elkészítés

  1. A spárgák végeit lepattintjuk, ez pont ott fog eltörni, ahol a fás rész kezdődik, ezt el is dobhatjuk. Ezután a fején lévő rügyet levágjuk, ezt külön vízben főzzük meg. A maradék szárat kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, majd folyó víz alatt jól leöblítjük az egészet.
  2. Egy fazékban a felolvasztott vajon egy csipet sóval rövid ideig párolni kezdjük a finomra vágott hagymát és a spárgát a rügyek kivételével, közben borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
  3. Ezután hozzáadjuk a kisebb kockára vágott, nagy darab burgonyát, átforgatjuk, felöntjük a tejjel, megvárjuk, míg az is felforrósodik, ezután mehet bele az alaplé, végül puhára főzzük.
  4. Közben egy másik edényben enyhén sós-cukros vízben kissé roppanósra főzzük a rügyeket, ezt majd a tálalásnál fogjuk használni.
  5. Ha a levesünkben megpuhultak az alapanyagok, akkor a tűzről levéve simára mixeljük egy botmixer segítségével, majd egy szűrőn átszűrjük, hogy szép selymes legyen. Végül hozzáadjuk a tejszínt, ha szükséges, utánízesítjük, visszatesszük a tűzre, egyet forralunk rajta, és kész. Tálalásnál hozzáadjuk a spárgarügyeket is. Ízlés szerint tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Itt a spárgaszezon, sajnos elég rövid ideig tart, csak ajánlani tudom ennek a finom levesnek az elkészítését.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Magyaros karfiolleves

A magyaros karfiolleves egy gyors, könnyű, maradékmentő (mivel a karfiol zsenge zöldjét is belefőzzük), emellett pénztárcabarát leves: egyszerűen elkészíthető, viszont komplex ízű ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Az eredeti legényfogó leves

A legényfogó leves egy tartalmas, krémes tradícionális magyar raguleves, amelyet gyakran azért készítettek, hogy elnyerjék a legények szívét – így kapta a nevét is. Gazdag íze és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!