r
Nosalty Logó

Zöldspárgakrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Zöldspárgakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1063 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 266 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3357.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    2335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    659 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    799 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    652 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    1720 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2726 micro
Összesen 1063 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárga fás végeit lepattintjuk, majd folyó víz alatt jól megmossuk őket, ezután a fejrészeket levágjuk és félretesszük, a többit karikára vágjuk.
  2. Az olvasztott vajon üvegesre pároljuk egy csipet sóval a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott krumplit és a felkarikázott spárgát, és rövid ideig együtt pároljuk.
  3. Ezután felöntjük az alaplével, szükség szerint sózzuk, borsozzuk, majd puhára főzzük.
  4. Közben a tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, a kész levest krémesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a tojásos tejfölt, és azzal is simára dolgozzuk.
  5. Végül visszaöntjük a főzőedénybe, hozzáadjuk a spárgafejeket, és pár perc alatt készre főzzük, ha szükséges, kevés vízzel hígítjuk, cukrozzuk, és beállítjuk az ízét.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 111928
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldspárgakrémleves
Katharosz 499 recept

Könnyű, finom tavaszias leves. Eddig valamiért mostoha volt a spárga, méltánytalanul mellőztem és csak nemrég vettem fel a családi étlapra, van mit pótolnom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...