r
Nosalty Logó

Zöldségpüré köretnek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
koszider
Zöldségpüré köretnek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 652 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1244 micro
  • β-karotin
    3305 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    624 micro
Összesen 327 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1322.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    688.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    2489 micro
  • β-karotin
    6610 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1248 micro
Összesen 652 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    642 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összes zöldséget megtisztítjuk, és hasonló méretű darabokra - kockákra - szeletekre felvágjuk.
  2. A zöldségeket annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Sózzuk, de ételízesítőt is használhatunk.
  3. A teljesen megpuhult zöldségeket leszűrjük – a levét ne öntsük ki, kitűnő levesalap lesz.
  4. A forró zöldségekre dobjuk a vajat, és a tejszínnel együtt villával vagy krumplitörővel összedolgozzuk, darabosra törjük.
  5. Ha szükséges, megsózzuk, és forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11856
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 05.

Ajánló

Sült húsok mellé kiváló köret.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldségpüré köretnek
koszider 90 recept

A Paprikatévén szúrtam ki ezt a receptet. Eredetileg feketegyökér is szerepelt benne, de mivel az nincs (fogalmam sincs, hol lehetne beszerezni egyáltalán, én a piacon még sosem láttam), spárgával helyettesítettem, mert azt olvastam, hogy a feketegyökeret téli spárgának is hívják. Ha a két zöldség ízének semmi köze egymáshoz, akkor tévedtem, de nem volt más lehetőségem. Nagyon finom, kicsit édeskés pürét kaptam, ami sokkal könnyebb, mint a sima krumplipüré, nagyon eteti magát. A zöldségfélék úgy 1:1 arányban képviseltetik magukat és gondolom, más összetételben is sikeres lehet. A képen látható csirkecomb egyébként Zsuzsa sajtkremes csirkecombok -ja, amihez nagyszerű köret volt ez a püré.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...