adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
4g olívaolaj35 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
63g cékla18 kcal
-
175g karfiol18 kcal
-
38g zöldborsó30 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
157
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
16g olívaolaj141 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
251g cékla72 kcal
-
700g karfiol70 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
625
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
6.9g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
19.4g cékla6 kcal
-
54.1g karfiol5 kcal
-
11.6g zöldborsó9 kcal
-
3.5g petrezselyem1 kcal
-
0.5g kakukkfű0 kcal
-
1.1g rozmaring1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
47
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 163.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 208 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 796 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1556 micro
Összesen
157
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1178.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 427 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 654 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 421 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 283 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 830 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 543 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 3185 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6224 micro
Összesen
625
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 91 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 246 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 481 micro
Összesen
47
kcal
Hozzávalók
-
2 ek olívaolaj
-
2 dkg vaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db cékla
-
1 közepes db karfiol
-
150 g zöldborsó
-
1 csokor petrezselyem
-
2 szál kakukkfű
-
2 szál rozmaring
-
15 levél bazsalikom
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát lereszeljük, és olívaolaj-vaj keverékén megpároljuk (akár egy kis víz hozzáadásával). Sózzunk, borsozzunk már az elején.
- A céklát meghámozzuk, és kockákra vágjuk, majd a lábosba (teflon) dobjuk. Amíg süldögél a cékla, felaprítjuk a karfiolt a kívánt nagyságúra, és beletesszük a lábosba.
- A zöldborsó csak a vége felé kerüljön bele az egyvelegbe, amikor már elkezd pirulgatni a karfiol. Ha fagyasztott a zöldborsó vagy friss, akkor egy kicsit előbb.
- A fűszernövényeket felaprózzuk, és csak a végén szórjuk bele a lábosba, hogy megőrizzék friss aromájukat.
- A köret akkor van készen, ha már érezzük a lepirult karfiol illatát. Finomabbá varázsolhatjuk a köretet, ha a végén még egy kis vajat belekeverünk, vagy meglocsoljuk szójaszósszal (ebben az esetben a sózással vigyázzunk). Tálaláskor én feta sajttal jól megszórtam.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2965
- Feltöltés dátuma: 2015. július 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy tartalmas főétel mellé szerettem volna egy kissé lightosabb köretet. Ez a köret kizárólag zöldségeket tartalmaz, olyan fűszernövényekkel, amiket találtam lefagyasztva a mélyhűtőmben. :-) Hasonló ízélményt nyújt, mint a rizibizi. :-)