r
Nosalty Logó

Zöldséges-sonkás lasagne

NS
Zöldséges-sonkás lasagne
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1320
Kalória
61.5g
Fehérje
94.9g
Szénhidrát
78.5g
Zsír
414g
Víz
219.8g
Koleszterin
7.9g
Élelmi rost
16g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5274 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    78.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3186.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1083 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    974 mg
  • Nátrium
    879 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    414 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    664 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    617 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 1320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    245.9 g

Zsír

  • Összesen
    314.1 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    879 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12745.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    432 mg
  • Kálcium
    4330 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    516 mg
  • Foszfor
    3897 mg
  • Nátrium
    3516 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    379.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1655.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2655 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1257 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2470 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1998 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 5274 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    266 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

  1. Kifőzzük a lasagne tésztát enyhén sós vízben.
  2. Eközben egy nagyobb serpenyőben kevés olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzátesszük a kockákra vágott zöldségeket. Miután nagyjából összefőtt (kb 10 perc), hozzátesszük a fűszereket és a sonkát. Jól összefőzzük, de úgy, hogy a zöldségek maradjanak picit ropogósak.
  3. Kikenünk vajjal egy jénai tálat, majd a puhára főtt lasagne tészta lapokat egy rétegben belehelyezzük. Ezt megkenjük egyenletesen a zöldséges szósszal. Erre 2-3 evőkanál tejfölt kenünk, majd megszórjuk sajttal. Ismét egy réteg tészta következik, a szósz, a tejföl, a sajt, majd újra addig, amíg elfogy a tészta és az alapanyag.
  4. Előmelegített, légkeveréses sütőben kb 180 fokon sütjük úgy 20-25 percig. Az eredmény isteni, nálunk nagyon hamar elfogyott.:))

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30

Egyik nap elterveztem, hogy készítek valamilyen rakott tésztát, de egész egyszerűen nem találtam kedvemre való receptet a neten. Megnéztem, mit rejt a hűtő, és a bevásárlás alkalmával már csak a padlizsánt és a gombát kellett beszereznem. Gondoltam, így olcsón jót főzök, és végre valami, amit nem egy receptkönyvből lestem, hanem saját ötlet.:) Nos az eredmény fenomenális, mindenki megnyalta itthon a 10 ujját utána.:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...