r
Nosalty Logó

Zöldséges-sajtos karajszeletek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Zöldséges-sajtos karajszeletek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 530 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2124 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1169.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 530 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    169.4 g

Zsír

  • Összesen
    144.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    604 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4679.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1125 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1996 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    854.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    643 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    554 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    958 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 2124 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    415 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este vagy sütés előtt 2-3 órával a karajt szeletekre vágjuk. Kiklopfoljuk, borsozzuk. Egy méretes tálba egymásra rakjuk a szeleteket. Fóliával letakarva hűtőbe tesszük.
  2. A hagymát és a burgonyát tisztítás után vékony karikákra, a paradicsomot pedig vastagabb szeletekre vágjuk. A tejfölben elkeverjük a mustárt.
  3. Egy méretes tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük az olajat, majd egymás mellé belefektetjük a szelet húsokat. Sózzuk. A szeleteket megkenjük a mustáros tejföllel. Erre helyezünk egy sor hagymakarikát, majd erre egy sor vékony nyers burgonya kerül. A burgonyára teszünk szintén egy sor paradicsom karikát (ez kb. 2-3 db szeletenként). Alufóliával letakarva előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük 20-25 percre.
  4. Az idő letelte után kivesszük a sütőből. Levesszük a fóliát. A szeletekre bőven teszünk reszelt sajtot. Visszatesszük a sütőbe annyi dőre, amíg a sajt megolvad és aranyszínűre pirul.
  5. Kellemes melegen, tetszőleges körettel tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4567
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 02.

Ajánló

Ha a fólia eltávolítása után azt látjuk, hogy túl sok lé van a tepsiben, akkor a sajt rászórása előtt süssük még fólia nélkül kb. 5-10 percig. A hagymakarika optimális vastagsága 3-4 mm, a burgonyáé 2-3 mm, a paradicsomé 5 mm.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges-sajtos karajszeletek
Lizinka_ 604 recept

Aránylag kevés hozzávalóból készül ez a finom húsétel, de annál gazdagabb az ízvilága. Bármilyen körettel, savanyúsággal tálalható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...