Zöldséges kenyér
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1389.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 390 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 550 mg
-
Nátrium 323 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 127.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 358 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2984 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 962 micro
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 38.7 g
Zsír
-
Összesen 61.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5556.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 1559 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 409 mg
-
Foszfor 2198 mg
-
Nátrium 1292 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 509.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1433 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 507 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11938 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3849 micro
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 730.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 67 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 651 micro
-
β-karotin 1569 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 506 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát, a fokhagymát is. Egy aprítógépbe beleszeleteljük, és az egészet egészet apróra aprítjuk. (Ha nincs aprítógépezet, akkor lehet reszelni is, csak időigényesebb.)
- Amikor a zöldségeket megpucoltuk, akkor a tojásokat felverjük, beletesszük a sót, a felaprított zöldségeket, az olívaolajat, és jól összekeverjük.
- Majd ledaráljuk kávédarálón a szezámmagot és a lenmagot, azt is hozzáadjuk a sütőporral együtt.
- A masszát jól elkeverjük, és egy nagy tepsibe sütőpapírt helyezve, ráöntjük a masszát, szépen elsimítjuk.
- Előmelegített sütőben sütjük. Ha megsült, akkor szeletelhető. Ilyen időben hűtőbe tároljuk, pár napig eláll. Le is lehet fagyasztani belőle.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x23
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 144
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 18477
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 06.
Ajánló
Másik változat: A zöldségek: répa és brokkoli vagy répa és karfiol. A tojásokat pedig szétválasztva is lehet készíteni, a sárgához adjuk az aprított zöldségeket, majd az olívát és a liszteket, jól összekeverjük, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és ebbe beleforgatjuk óvatosan. Az egész masszát egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk. Ugyanúgy sütjük 200 fokon kb. 30 percig. Jó a massza, ha szétválasztjuk a tojást, és jó úgy is, ha nem. Ki hogy szereti.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A zöldséges kenyér paleo életmódot folytatók körében ismert, a zöldségek változatait mindenki maga variálhatja. Én már többféle változatát elkészítettem. A kenyeret felszeletelve ehetjük szalámihoz, vagy bármihez. Le is lehet belőle fagyasztani és a szeleteket elővesszük, ha szükséges.