r
Nosalty Logó

Zöldséges hamis lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldséges hamis lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 772 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4628 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1454.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2578 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    2172 micro
Összesen 772 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    277.9 g

Zsír

  • Összesen
    187.1 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    788 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8725.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    1543 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1035 mg
  • Foszfor
    4105 mg
  • Nátrium
    1659 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

VÍZ

  • Összesen
    1837.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2316 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2368 micro
  • Kolin:
    945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    818 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    15469 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    10981 micro
  • Lut-zea
    13030 micro
Összesen 4628 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    540 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    383 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A konzervbabot leöblítjük, a répát és cukkinit előkészítjük és lereszeljük. A hagymát apró kockára vágjuk. Spenótot megmossuk.
  2. A bacont felkockázzuk, majd egy nagyobb serpenyőben aranybarnára sütjük. Ehhez adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet.
  3. Amikor a hús kifehéredett, hozzáadjuk a zöldségeket, hagymát, répát, cukkinit, spenótot, babot és a konzerv paradicsomot. Sóval, borssal, bazsalikommal és az összetört fokhagymával ízesítjük.
  4. Pár percig pároljuk a zöldségeket, majd hozzáadunk 4 dl tejfölt. Közben kis olívaolajjal kikenünk egy mélyebb tepsit, és az aljára lasagne tésztát rendezünk el. Rátesszük a szósz harmadát, majd kétszer még megismételjük ezt. A tetején a szósz legyen. A maradék 1 dl tejfölt a tetejére kenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 35-40 percig (vagy amíg a teteje aranybarna lesz) sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2559
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyéves gyermekem elég válogatós lett, sem krumplit, sem rizst nem eszi, viszont a tésztát minden mennyiségben. Egy-pár receptet megtekintve készítettem ezt, törekedve arra, hogy a gyermek is szeresse, és tápláló is legyen. Szerintünk nagyon jól sikerült, visszatérő menü lett asztalunkon. A bacon és a csirke kihagyásával vegetáriánus étel lesz. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...