r
Nosalty Logó

Zöldséges felfújt cukkinival és gombával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Zöldséges felfújt cukkinival és gombával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zöldséges felfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zöldséges felfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 1463 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zöldséges felfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    252 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1590 micro
Összesen 489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    119.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3118.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1099 mg
  • Nátrium
    981 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    755.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    958 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    872 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4769 micro
Összesen 1463 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A zöldséges felfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A zöldséges felfújthoz

  1. Gombát ecsettel megtisztítjuk, felnegyedeljük (szárát is elhasználhatjuk).
  2. Cukkiniket megmossuk, megszárítjuk, felszeleteljük.
  3. Ízlés szerint a zöldségeket lerakjuk egy vajjal alaposan kikent, 25 cm átmérőjű piteformába. Rájuk szórjuk a zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk. Ha szalonnát is teszünk bele, azt is rádobáljuk.
  4. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy nagy csipet sóval kemény habbá verjük.
  5. A tojások sárgáját a vajjal, a krémsajttal, tejszínnel habverővel jól összekeverjük, majd belekeverjük a kukoricalisztet, beleforgatjuk a fehérjét és a zöldségekre öntjük.
  6. Tetejére reszelt sajtot hintünk.
  7. A sütő aljára egy tepsibe vizet teszünk és 140 C-ra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen kb. 40 perc alatt megsütjük.
  8. A sütő ajtaját résnyire nyitva hagyjuk legalább 5 percig, hogy így hűljön az étel, csak aztán vesszük ki a sütőből.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5766
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges felfújt cukkinival és gombával
Évi néni 1830 recept

Egy finom, laktató, ízletes vacsora vagy egy jó reggeli, hogy egy dolgos nap jól kezdődjön.

Hozzávalók

A zöldséges felfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...