r
Nosalty Logó

Zöldséges cukkini sütőben sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zöldséges cukkini sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 408 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 818 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6235 micro
  • β-karotin
    15967 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    28766 micro
  • Lut-zea
    2830 micro
Összesen 408 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1355.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1041.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3178 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12471 micro
  • β-karotin
    31934 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    57532 micro
  • Lut-zea
    5660 micro
Összesen 818 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    942 micro
  • β-karotin
    2413 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4347 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 60 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánt felszeleteljük, besózzuk, és félretesszük.
  2. Addig megpucoljuk a sárgarépákat, felkarikázzuk. A paprikákat felszeleteljük.
  3. Olajban kisütjük a lecsepegtetett padlizsánszeleteket, majd a paprikákat. Mindkettőt papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni.
  4. Az olajban elkezdjük pirítani a sárgarépakarikákat, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel, lefedjük, és hagyjuk párolódni.
  5. Amikor már 70%-ban puha, akkor ráöntjük a sűrített paradicsomot, a fűszereket (fahéj, ételízesítő, édesítő, bazsalikom), és hagyjuk összeérni az ízeket kb 5 percig.
  6. A cukkinit nagyon vékonyan felszeleteljük, és jöhet a rétegezés: cukkiniszeletek, paradicsomos sárgarépa, cukkiniszeletek, sült paprika, sült padlizsán.
  7. Berakjuk a sütőbe, és 180-200 fokon nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x15
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12546
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátosnémat vártam vendégnek, aki nagyjából a paleo-s étrendhez hasonló életmódot él. Cukormentes, lisztmentes nyári étel lett belőle.:)

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...