r
Nosalty Logó

Zöldséges csirkecombok szalonnával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zöldséges csirkecombok szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1051 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    582 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    171 g

Zsír

  • Összesen
    196.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4203.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    2307 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2328.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    545 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    1875 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2057 micro
Összesen 3627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    180 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, a forgóknál kettévágjuk, sózzuk, fűszerezzük, durvára őrölt borssal és majoránnával megszórjuk.
  2. A szalonnát apróra vágjuk, a zsírját kiolvasztjuk, és azon megdinszteljük a felkarikázott vöröshagymát, fokhagymát.
  3. A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk, majd sót, borsot, köményt és morzsolt csilit szórunk rá, végül beletesszük a pirított szalonnát, a hagymákat, alaposan összekeverjük, és beleterítjük a tepsibe.
  4. A csirkecombokat a burgonyára fektetjük, és betakarjuk a felkarikázott paradicsommal, zöldpaprikával.
  5. 190 fokra előmelegítjük a sütőt, lefedve kb. 1,5 órát pároljuk. Majd levesszük az alufóliát, és a combokat szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3197
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen elkészíthető, laktató és finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...