r
Nosalty Logó

Zöldséges bulgur paprikában

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Guxj
Zöldséges bulgur paprikában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 728 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 42 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    3213 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    656 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 183 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1272.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1332.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1239 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1011 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    12853 micro
  • β-crypt
    3697 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    3159 micro
Összesen 728 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    749 micro
  • β-crypt
    215 micro
  • Likopin
    153 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bulgurt átmossuk, és feltesszük főni egy nagy csipetnyi sóval. A víz kb. két ujjnyira lepje el.
  2. Egy serpenyőben olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd ha már majdnem kész, hozzáadjuk a gombát, majd a cukkinit, végül pedig a paradicsomot. Ha minden összefonnyadt, félretesszük.
  3. Ha a bulgurról elfőtt a víz, takarjuk le, és hagyjuk pihenni 15 percig, közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra, hőlégkeverésen.
  4. A paprikákat megmossuk, és levágjuk a "kalapjukat", majd kimagozzuk. Vigyázzunk, hogy ne sértsük meg a paprika oldalát!
  5. Forgassuk össze a zöldségeket a bulgurral, majd kanalazzuk bele a paprikákba. Tegyük vissza a paprika kalapját.
  6. Egy tepsibe tegyünk kb. 2 centis vizet, erre tegyük rá a töltött paprikákat, és süssük 20 percig. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4003
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 01.

Receptkategóriák

Valami egyszerű, de különleges köretet szerettem volna készíteni hagymás csirkemell mellé. Fonnyadt néhány kaliforniai paprika a tárolóban, a többi hozzávaló is kezdte megadni magát, a bulgur pedig az eredeti terv része volt. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...