r
Nosalty Logó

Zöldséges búbos karaj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldséges búbos karaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1138 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2275 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    83.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1775.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1138 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.7 g

Zsír

  • Összesen
    167.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3550.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1580 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 2275 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéskarajt klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk és mindkét oldalát forró olajban átsütjük kb. 4-4 percig, a húson megjelenő pirosodó kéreg megjelenéséig. Ezután tepsibe fektetjük, a sült olajat alá önthetjük és félretesszük pihenni.
  2. A zöldségkeveréket (mexikóit használtam, de igény szerint) megfőzzük sózott vízben, majd kihűtjük.
  3. A kihűlt zöldséget a krémsajttal összekeverjük, én még pici reszelt sajtot is tettem bele. Lehet variálni füstölt sajttal vagy igény szerinti ízesítéssel. A húsokra halmozzuk és egy-egy szelet sajttal betakarjuk.
  4. 180-200 fokon a sajt pirosodásáig sütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 16526
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 01.

Ajánló

Vajas burgonyapürével és fejes salátával tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az óvári sertéskaraj és a búbos hús átgondolt változata

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...